De Stadskoerier

Zaterdag, 18 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Lid van Verdienste Berend Herssenberg van Sportclub Genemuiden overleden

Lid van Verdienste Berend Herssenberg van Sportclub Genemuiden overleden
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden treurt om het verlies van Berend Herssenberg. Afgelopen maandag is hij op 84-jarige leeftijd overleden.

Berend Herssenberg heeft grote verdiensten gehad voor Sportclub Genemuiden. Jarenlang was hij een ‘zekerheid’ voor de jeugdafdeling. “Vele generaties voetballers zijn door hem onder handen genomen en gekneed voor het grote werk. Zijn methodes waren soms onconventioneel, streng en zwaar, werken met de medicijnbal werd niet geschuwd. Herssenberg stond bekend om zijn gevleugelde woorden ‘leagem ov’r de balle’. Ook zullen vele 50+’ers een glimlach op hun gezicht toveren bij de gedachte aan de KNVB-voetbalkampen in Zeist en Hoek van Holland. Onder de bezielende leiding van Berend Herssenberg maakten ze de week van hun leven mee”, zo laat Sportclub Genemuiden weten.

“Berend Herssenberg was meestal meegaand maar kon ook bokkig ogen en mopperen. Als het niet ging zoals hij graag wilde, liet hij zich horen. Soms joeg hij subtiel zijn toehoorders met een grijns op de kast. Maar in alles wat hij deed of zei, nimmer liet hij zijn club of ‘zijn’ jongens in de steek.”

Toen zijn gezondheid het nog toeliet was Berend Herssenberg dagelijks op Sportpark de Wetering te vinden. “Het was voor hem, als vrije geest, dan ook een grote klap dat zijn plots verslechterende gezondheid zijn wereld ineens heel klein en afhankelijk maakte. Zijn gemis was er al ruim voor zijn overlijden, zijn stoel bleef leeg”, aldus Sportclub Genemuiden.