Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia '28 stelt weer teleur met nederlaag bij Tollebeek

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

TOLLEBEEK - Olympia ’28 heeft een moeizame voorbereiding afgesloten met een teleurstellende bekernederlaag. Bij vierdeklasser Tollebeek werd met 2-1 verloren. Olympia is uitgeschakeld in de beker en haalde in drie bekerduels slechts twee puntjes.

En dat is zeker geen goede score. Bij vijfdeklasser Nagele kwam Olympia in de eerste bekerronde van de poulefase niet verder dan een 1-1 gelijkspel en daarna volgde een 1-1 remise bij derdeklasser SVM Marknesse. Zaterdag volgde een nederlaag bij vierdeklasser Tollebeek. Volgens Olympia-trainer een onnodige nederlaag.

Olympia kwam in de 20ste minuut op voorsprong. Via een goed opgebouwde aanval werd Willard Visscher bediend. Alleen voor de goalie maakte hij het goed af. Daarna sloeg de twijfel toe bij Olympia. “We gingen op twee gedachten hinken. De voorsprong proberen vast te houden of gaan voor een uitbreiding van de score”, aldus Roeland.

Tollebeek zette meer druk en dat leidde tot twee goede kansen na balverlies bij Olympia. Olympia mocht keeper Jeroen Bos dankbaar zijn dat Tollebeek niet tot scoren kwam. Dat gebeurde wel in de 35ste minuut. Een prachtige treffer. Marijn Brandsema zag dat Olympia-keeper Bos ver voor zijn doel stond. “Vanaf de middenlijn schoot hij de bal over Jeroen Bos heen. Dan kun je alleen maar applaudisseren”, aldus Roeland.

De nieuwe trainer van Olympia was tevreden over het spel van zijn ploeg in de tweede helft, maar stukken minder over de afwerking. “Erik van der Kolk liet drie opgelegde kansen liggen en Jan Koedijk kreeg ook een goede kans. In de tweede helft waren we beter, maar je moet de kansen wel afmaken”, aldus Roeland. Tollebeek was af en toe dreigend met uitvallen. In de 80ste minuut liet Olympia zich verrassen in de counter. In eerste instantie kon goalie Bos nog redding brengen, maar in de rebound sloeg Albert Visscher alsnog toe.

“Het is teleurstellend dat dit is gebeurd. Je hoopt op een goed resultaat. Heerenveen en VVV kenden ook een slechte voorbereiding, maar wonnen wel hun eerste competitieduel. Daar moeten we maar aan vasthouden”, aldus Roeland.