De Stadskoerier

Donderdag, 19 september 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

PR's voor Minioren van ZvZwartsluis in Dordrecht

PR's voor Minioren van ZvZwartsluis in Dordrecht
Redactie: Bas Wilberink

DORDRECHT - In Dordrecht deden zondag zwemmers van ZvZwartsluis mee aan de Minioren Jaargangfinales lange baan (NK). Hieraan mogen alleen de 24 snelste zwemmers van Nederland meedoen.

ZvZwartsluis presteerde hier goed. Door minder keerpunten resulteert een 50 meterbad normaliter tot langzamere tijden dan in een 25 meterbad, maar ZvZwartsluis zwom een aantal PR’s.

Diede Veld (2008) startte op de 100 meter schoolslag en zwom zijn oude tijd direct aan flarden. Dit resulteerde voor Diede in een negende plek bij de jongens van de jaargangen 2007 en 2008. En dan te bedenken dat hij eerste reserve was en uiteindelijk toch nog geplaatst was op deze afstand.

In het middagprogramma kwam Diede uit op de 100 meter borstcrawl en eindigde daar als 23e in een nette tijd. Bij zijn eigen jaargang uit 2008 betekende dit een tweede en derde tijd.

Anna Klomp (2006) zwom bij de minioren uit 2006 op de 100 meter vlinderslag naar een negende plaats in een PR van bijna 1 seconde naar 1.29.13. Normaliter heeft de 100 meter vlinderslag op de lange baan een marge van ongeveer vijf seconden ten opzichte van de 25 meterbaan. Voor haar betekende dit de laatste wedstrijd bij de minioren. Volgend seizoen zwemt zij verder bij de junioren.

Emmelien Smelt (2008) kwam in het middagprogramma tweemaal aan de start bij de minioren uit de jaargangen 2007 en 2008. Op de 100 meter borstcrawl zwom ze naar een vijftiende plek in een zeer goede tijd die zelfs haar tijd in een 25 meterbad evenaarde. Vervolgens zwom ze haar lievelingsnummer, de 50 meter vlinderslag, in een toptijd en dik PR van 39,46 seconden. Hiermee bereikte ze een vijfde plaats. Bij haar eigen jaargang uit 2008 betekende dit namelijk tweemaal de snelste tijd. Volgend seizoen behoort ook Emmelien, net als Diede, bij de oudste jaargang in deze gecombineerde jaargangen.

Storm Boxum (2007) heeft ervaren wat koorts met het lichaam doet. Hij kon niet fit aan de start verschijnen en had helemaal geen energie om te presteren. Maanden van voorbereiding voor de beste prestaties in Dordrecht gingen voor hem in rook op. Op de 100 meter schoolslag eindigde Storm net als vierde op 0,8 seconden van het brons. De 100 meter borstcrawl en 50 meter vlinderslag resulteerden voor hem in een elde en twaalfde plaats.