De Stadskoerier

Dinsdag, 14 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Record aantal aanmeldingen voor Omloop NWO

Record aantal aanmeldingen voor Omloop NWO
Foto: Erik Eenkhoorn
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN - De L&M Workwear Omloop NWO en de Grote prijs Anna vd Breggen van zaterdag 26 september heeft dit jaar een recordaantal inschrijvingen. Aan de start staan ook veel jonge renners uit de regio.

De start en finish van de koers vinden dit jaar plaats bij Koraal Vastgoed op het industrieterrein in Genemuiden. Om 9.00 uur starten de nieuwelingen meisjes en junior dames. “Zij rijden samen één race, waaruit twee aparte uitslagen volgen. Deze damesrace heeft de naam ‘Grote prijs Anna vd Breggen’ gekregen. Voor veel jonge wielrensters is onze Hasseltse ‘Anna’ een belangrijk rolmodel.”, aldus Jan Doornwaard, bestuurslid bij de organiserende Stichting Wielerpromotie Genemuiden.

Om 12.00 uur zullen de nieuwelingen jongens van start gaan. Drie uur later vertrekken de junior heren. Na afloop zullen de winnende renners worden gehuldigd met medewerking van de rondemissen Isa Naberman en Lois Lassche. “Dit keer niet op de gebruikelijke manier, maar alsnog feestelijk én op gepaste afstand”, aldus Jan Doornwaard.

Doornwaard en zijn collega-vrijwilligers zijn blij met het recordaantal aanmeldingen. “Nagenoeg iedereen die we hebben benaderd, heeft zich ook opgegeven. Prachtig nieuws, maar het betekent helaas ook dat we veel mensen moeten teleurstellen, want er zijn slechts drie maal 150 startplaatsen beschikbaar.” Volgens Doornwaard is de grote interesse eenvoudig te verklaren: “Er zijn dit jaar bijna geen koersen geweest. De meeste renners kunnen niet wachten om eindelijk een wedstrijd te rijden

Doornwaard voorspelt een koers die op diverse fronten ‘anders’ is. Start en finish zijn alleen bereikbaar voor een enkele begeleider. “Daarnaast is het parcours aangepast en het weer in september is anders dan in het voorjaar. Dat geeft de koers een verrassend karakter.”