De Stadskoerier

Dinsdag, 16 juli 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub, DESZ en Olympia gaan voetballen zonder publiek

Sportclub, DESZ en Olympia gaan voetballen zonder publiek
Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTEWATERLAND - Door de strengere coronamaatregelen is er voorlopig geen publiek meer welkom bij sportwedstrijden. En dat betekent dat Sportclub Genemuiden, DESZ en Olympia ’28 het zonder de steun van hun supporters moeten doen. Wel zijn de duels van Sportclub Genemuiden en DESZ te volgen via een livestream.

En dat terwijl er zaterdag een prachtig affiche op het programma staat in de hoofdklasse B. Sportclub Genemuiden ontvangt de verrassende koploper Flevo Boys. De ploeg uit Emmeloord haalde een maximaal score uit vier duels via zeges tegen DETO, Noordscheschut, Buitenpost en ASV De Dijk. Niet de zwaarste tegenstanders, maar toch. Het duel tegen Sportclub Genemuiden is de eerste echte serieuze krachtproef voor Flevo Boys. Sportclub Genemuiden speelde wel al twee zware uitduels en verloor beide wedstrijden (AZSV en Berkum). Wel werd gewonnen van Buitenpost en SDC Putten.

DESZ wacht zaterdag een zware krachtsproef. De ploeg speelt een uitwedstrijd bij koploper Gramsbergen. Deze ploeg won afgelopen zaterdag knap van het sterke LTC en begon de competitie met een ruime overwinning bij The Knickerbockers. DESZ was in de eerste speelronde niet opgewassen tegen Achilles 1894 en pakte afgelopen zaterdag de eerste competitiezege. Drenthina werd in Zwartsluis met 4-2 verslagen. Toch is er nog genoeg werk aan de winkel. DESZ-trainer Kaagman noemde het spel van zijn ploeg te wisselvallig.

Olympia ’28 gaat zaterdag bij Elspeet op jacht naar de eerste punten. Ook dit jaar begon Olympia niet goed aan de competitie. De Hasselters begonnen met een nederlaag bij Hattem en verloren afgelopen zaterdag onnodig thuis tegen Rouveen. Elspeet pakte vorige week het eerste punt met een 2-2 gelijkspel bij HTC.

Zoals bekend is er geen publiek toegestaan bij de wedstrijden, maar supporters van Sportclub Genemuiden en DESZ kunnen de wedstrijd van hun ploeg via een livestream bekijken. Bij Sportclub Genemuiden wordt de livestream ook dit keer verzorgd door breman.net. DESZ en Gramsbergen hebben hun handen in elkaar geslagen om te zorgen voor een livestream bij deze wedstrijd.

Programma

Hoofdklasse B

Sportclub Genemuiden - Flevo Boys 14.30 uur (livestream via site breman.net)

Tweede klasse J Noord

Gramsbergen - DESZ 14.30 uur (livestream via Faceboogpagina van DESZ)

Derde klasse C Oost

Elspeet - Olympia ’28 14.30 uur