De Stadskoerier

Zaterdag, 27 april 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden naar Berkum, thuisduels voor DESZ en Olympia

Sportclub Genemuiden naar Berkum, thuisduels voor DESZ en Olympia
Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden reist zaterdag af naar Zwolle voor de derby tegen Berkum. DESZ en Olympia ’28 spelen hun eerste thuiswedstrijd.

Sportclub Genemuiden wacht zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Berkum. De Zwolse ploeg kende een goede start van de competitie en staat op een tweede plek achter de verrassende koploper Flevo Boys. Berkum begon met een gelijkspel bij Urk en boekte daarna zeges tegen Eemdijk (3-2) en ONS Sneek (1-5). Sportclub Genemuiden heeft een punt minder. In de beginfase van de competitie waren Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen van Berkum al aardig op schot met ieder drie doelpunten. Berkum wist al negen keer het net te vinden. De wedstrijd begint zaterdag pas om 18..00 uur. Vanwege de drukte op het sportpark en de coronaregels heeft Berkum besloten dat alle thuiswedstrijden van eerste elftal van Berkum om 18.00 uur beginnen.

DESZ speelt zaterdag thuis tegen Drenthina. Vanwege coronabesmettingen bij de club uit Emmen was het onzeker of de wedstrijd wel door zou kunnen gaan, maar inmiddels is er groen licht gegeven. DESZ begon de competitie met een nederlaag bij Achilles 1894, dat een maatje te groot was voor de Sluzigers. Voor Drenthina is de wedstrijd bij DESZ de opening van de competitie. Vanwege de coronabesmettingen werd de openingswedstrijd van Drenthina tegen De Weide uitgesteld.

Olympia ’28 speelt thuis de derby tegen Rouveen. De ploeg van trainer Eddy Zwijnenberg haalde afgelopen zaterdag een punt tegen Oene (2-2). In de laatste minuut werd een punt veiliggesteld door een benutte strafschop. Olympia verloor in de eerste competitiewedstrijd met 2-0 van Hattem. Toch wist trainer Hans Roeland positieve punt te halen uit het spel van zijn ploeg. Verdedigend stond het goed. Dat moeten we meenemen, evenals het keiharde werken. In balbezit moeten we gevaarlijker zien te worden. Daar moeten we aan werken.”

Programma

Hoofdklasse B

Berkum - Sportclub Genemuiden 18.00 uur

Tweede klasse J Noord

DESZ - Drenthina 14.45 uur

Derde klasse C Oost

Olympia ’28 - Rouveen 14.30 uur