De Stadskoerier

Zondag, 19 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Vertrekkende Renee Agterhuis gaat voor nieuwe uitdaging en is DESZ dankbaar

Vertrekkende Renee Agterhuis gaat voor nieuwe uitdaging en is DESZ dankbaar
Foto: Henk Kuik
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Na het jawoord van Henrico Abma dacht DESZ komend seizoen de beschikking te hebben over twee keepers die met elkaar de concurrentie konden aangaan, maar het is anders gelopen. Renee Agterhuis keert na tien jaar terug bij eersteklasser Go-Ahead Kampen. “Het is jammer dat ik vertrek, maar soms moet je voor jezelf kiezen. Ik wil nog één keer een hoger niveau nastreven.”

Het vertrek van Agterhuis komt niet geheel onverwachts. Voor komend seizoen was de intentie van Agterhuis om te blijven bij DESZ, tenzij hij een mooie kans zou krijgen om het hogerop te proberen. Go-Ahead kwam dit keer op het juiste moment.

Vorig jaar toonde de Kamper eersteklasser al belangstelling. “Toen voelde het niet goed. Ik zag het niet als een verbetering. Ik zou tweede doelman worden, dat zag ik niet zitten. Bovendien konden we met DESZ toen nog promoveren naar de eerste klasse.” Onlangs was de timing van Go-Ahead beter. Agterhuis werkt meer uren en het reizen begint hem tegen te staan. Bovendien krijgt hij straks een eerlijke kans om een basisplaats te veroveren bij Go-Ahead.

En dus besloot de Kampenaar om terug te keren bij zijn oude club, waar hij als jeugdspeler het eerste elftal haalde, maar nooit doorbrak. “Ik ben nu dertig jaar. Dit is de leeftijd om het nog een keer te proberen op een hoger niveau. Straks doe ik het niet meer. Wat het verschil is tussen DESZ en Go-Ahead? Bij DESZ is het fijn als je je best doet. Bij Go-Ahead wordt het beste gevraagd.”

Agterhuis gaat straks vol vertrouwen het avontuur aan in zijn woonplaats. Dat heeft er alles met te maken dat hij zich goed heeft ontwikkeld bij DESZ. “Ik heb veel gespeeld. Dat heeft me een betere keeper gemaakt. Het is heel belangrijk hoe je mentaal met fouten omgaat. Het knopje moet om. Bij Go-Ahead was ik er eerder mentaal niet klaar voor. Nu wel. Ook fysiek heb ik stappen gemaakt.”

Bij Go-Ahead moet hij straks de strijd aangaan met keeperstalent Joar Terpstra. “Ik heb hem nog nooit zien spelen. Het is aan mij om hem het vuur aan de schenen te leggen. Hij is talentvol en ik heb ervaring. We versterken elkaar alleen maar. Dat is alleen maar goed.”

Dat had Agterhuis ook voor ogen bij DESZ. “Het heeft me wel verrast dat Abma terugkomt, maar ik wist wel dat er op termijn een goede keeper bij zou komen. Ik heb verschillende keren bij DESZ aangegeven dat er nog iemand moest komen die het niveau aan zou kunnen. Als je te maken krijgt met blessures en een concurrentiestrijd is altijd goed.”

De concurrentiestrijd tussen Agterhuis en Abma komt er dus niet. Agterhuis vindt het jammer dat hij DESZ na vier jaar gaat verlaten. “Ik heb leuke berichten gehad van mensen bij DESZ. Ik ben enorm blij dat ik vier heb gespeeld bij DESZ. Het waren fantastische jaren. Ik heb ervan genoten. DESZ is een warme club met lieve mensen. De vrijwilligers zorgen ervoor dat altijd alles voor elkaar is en hebben alles voor je over. Het is een fantastische club.”