De Stadskoerier

Zaterdag, 18 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Mika Esteie verlaat DESZ, Thomas Witte en Jordy Slager vijfde en zesde aanwinst

Mika Esteie verlaat DESZ, Thomas Witte en Jordy Slager vijfde en zesde aanwinst
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ kan volgend seizoen niet meer beschikken over Mika Esteie. Het 18-jarig talent kiest voor een overgang naar d’Olde Veste ’54. Daar tegenover staat de komst van Thomas Witte. Hij komt van vierdeklasser VHK. Ook heeft DESZ een nieuwe keeper aangetrokken. Jordy Slager maakt de overstap van Staphorst naar Zwartsluis.

Mika Esteie kiest met de overgang naar de club uit Steenwijk voor zichzelf. Hij woont in Giethoorn en gaat in augustus het leger in, waar hij de opleiding onderofficier gaat volgen. De club d'Olde Veste ’54 past beter bij dit plaatje. “Ik ben straks weken weg. Dan kan ik door de week niet trainen en ook niet altijd voetballen op zaterdag. Mijn vrienden voetballen bij d’Olde Veste. Ik ga straks spelen bij onder 19”, aldus Esteie. DESZ-trainer Pim Kaagman heeft begrip voor de beslissing van Esteie. “Maar ik vind het wel erg jammer dat hij vertrekt.”

Wel is Kaagman tevreden over de komst van Thomas Witte. “Hij wil graag een stapje hogerop. Het is een buitenspeler met ontzettend veel snelheid. Het is leuk dat hij zich bij ons heeft aangemeld”, aldus Kaagman.

De trainer van DESZ is ook blij dat de tweedeklasser een nieuwe keeper heeft binnengehaald. Jordy Slager moet de concurrentiestrijd aangaan met Henrico Abma. Slager speelde de afgelopen twee seizoenen in het derde elftal van Staphorst.

Met Witte en Slager ligt het aantal nieuwe aanwinsten van DESZ op zes. Eerder legde de club uit Zwartsluis al Frank Kuurman (Sportclub Genemuiden), Henrico Abma (DOS Kampen), Herwin Talen (Rouveen) en Robert Redder (Staphorst) vast voor komend seizoen. Daarn tegenover staat het vertrek van Mike Esteie en Renee Agterhuis. Halverwege het afgelopen seizoen waren Dimitri Kamerling en Mark Driessen al weggevallen. in Zwartsluis is er veel vertrouwen voor het komende seizoen, maar Kaagman probeert dat wat te temperen. “Verschillende clubs in onze klasse hebben zich goed versterkt. De klasse wordt zwaarder. Ik verwacht komend seizoen een zware competitie”, aldus Kaagman.