De Stadskoerier

Zaterdag, 18 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ heeft met Robert Redder eerste aanwinst binnen

DESZ heeft met Robert Redder eerste aanwinst binnen
Foto: VV Staphorst
Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTSLUIS - DESZ heeft de eerste aanwinst voor komend seizoen binnen. Robert Redder komt over van Staphorst.

Redder zit voor het derde seizoen bij de eerste selectie van Staphorst. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van Staphorst en maakte op 19-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. De stap naar de basis bleek echter te groot. Daarom maakte hij na dit seizoen de overstap naar DESZ.

“Naar aanleiding van een aantal gesprekken met Staphorst en DESZ heb ik ervoor gekozen om volgend seizoen bij DESZ te gaan voetballen. Deze keuze heb ik gemaakt, omdat ik weinig speelminuten maakte bij het eerste van Staphorst”, vertelt Redder. “Hierdoor heb ik een keuze moeten maken tussen Staphorst of het spelen bij een andere club waar ik meer minuten maak. Daarnaast heb ik voor DESZ gekozen, omdat ik de club al ken. Dit komt, omdat ik afgelopen zomer twee toernooien heb gespeeld met een aantal voetballers van DESZ. Dit is mij positief bevallen en hiervoor werd de keuze om voor DESZ te kiezen makkelijker.’

Staphorst beschrijft Redder is als een leergierige speler met een tomeloze inzet en enthousiasme. “Echter het laatste stapje naar een basisplaats is voor nu nog te hoog gegrepen. We hebben samen gesprekken gevoerd. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat het voor de ontwikkeling van Robert erg goed is om nu structureel zijn minuten binnen een eerste elftal te gaan maken. Uiteraard hopen we dat hij hier die laatste stappen in zijn ontwikkeling kan zetten. Om straks terug te keren bij zijn club als een speler die gegroeid is en klaar is om zijn plek op te eisen. Het is in deze dan ook geen afscheid, maar meer een tot ziens”, zo laat Staphorst weten.