Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia ’28 boekt knappe zege bij Zwolsche Boys

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE - Olympia ’28 is het tweede gedeelte van het seizoen goed begonnen. Bij het hoog geklasseerde Zwolsche Boys wonnen de Hasselters verdiend met 1-2.

Olympia kende een droomstart in Zwolle. Al in de 3e minuut was het raak. Lennart Leusink stak Bertus Finke weg. De aanvaller ging alleen op de keeper af en maakte het goed af. Twee minuten later was Olympia dicht bij de 0-2. Jeffrey van de Belt legde de bal goed terug. Vervolgens ging de inzet van Valery Leusink net over.

Olympia bleef de betere ploeg en had weinig te duchten van Zwolsche Boys. Stan Roosken schoot in de 24ste minuut net naast. In de 38ste minuut was Roosken bijna doeltreffend met een mooie poging. Na een goede actie van Bertus Vinke werkte Roosken de bal met een halve omhaal naast het doel.

Vlak na rust mikte de goed spelende Vinke de bal net naast. Twee minuten later sloeg Zwolsche Boys toe in de omschakeling. Olympia was in de 51ste minuut heel dicht bij een nieuwe voorsprong. Vinke verscheen alleen voor de keeper, maar de goalie bracht redding. Vervolgens kwam de doelman weer als winnaar uit de strijd bij de rebound van Jeffrey van de Belt. In de 61ste minuut had de keeper echter geen antwoord. Roosken kopte raak uit een indraaiende vrije bal van Willard Visscher.

In het restant kopte Vinke net naast en werd een inzet van Van de Belt gered door de keeper van Zwolsche Boys. In de slotfase was de thuisploeg eindelijk eens gevaarlijk bij een vrije bal. Keeper Jeroen Bos wist echter de onterechte gelijkmaker te voorkomen.