Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia begint competitie met nederlaag bij Hattem

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HATTEM- Olympia ’28 heeft de eerste competitiewedstrijd verloren. Hattem won met 2-0. “Toch zijn we wel een paar keer gevaarlijk geweest. Dat geeft moed”, aldus trainer Hans Roeland.

Hattem zat vorig seizoen in degradatiezorgen in de derde klasse C, maar de ploeg is er zeker niet minder op geworden. Hattem wist zich met verschillende spelers te versterken. In dit duel was de eerste kans voor Olympia. De ploeg uit Hasselt kwam goed door in de 10e minuut. Vervolgens kon Jeffrey van de Belt een voorzet niet promoveren tot doelpunt. Hij schampte de bal en zijn inzet ging voorlangs.

Vijf minuten later opende Hattem de score. Een vrije bal vloog er in één keer in. “Er zat een lastige stuit in, maar de bal was houdbaar”, was de mening van Roeland. Hattem was sterker. De thuisploeg was dominant en beter aan de bal. In de counter probeerde Olympia wat te creëren. Dat lukte een paar keer, maar ook Hattem was verschillende keren gevaarlijk.

Na rust waren beide ploegen onnauwkeurig. Hattem had moeite om de aanvallers in stelling te brengen. Olympia stond onder druk, maar had weinig te vrezen. Aan de andere kant konden de Hasselters maar heel weinig creëren. In de 70ste minuut kreeg Olympia een vrije trap. Een mooie klus voor specialist Jasper van der Stouw, maar de inzet vormde geen probleem voor de doelman.

In de 80ste minuut kreeg Olympia een strafschop tegen. Een aanvaller ging via een individuele actie het duel aan met Arjan Bruins. Die probeerde te corrigeren met een sliding. De arbiter constateerde een overtreding en legde de bal op de stip. Keeper Jeroen Bos stopte de penalty en hield Olympia in de race. De bezoekers gingen opportunistischer spelen, maar vlak voor tijd sloeg Hattem toe in de counter.

“We hebben het Hattem behoorlijk lastig gemaakt. Verdedigend stond het goed. Dat moeten we meenemen, evenals het keiharde werken. In balbezit moeten we gevaarlijker zien te worden. Daar moeten we aan werken”, aldus Roeland.