Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia ’28 stelt in blessuretijd punt veilig

Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

HASSELT – Olympia ’28 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de derby tegen Rouveen. Diep in blessuretijd kwamen de Hasselters op 2-2.

Daar mocht Olympia de goalie van Rouveen dankbaar voor zijn. De doelman reageerde niet goed op een hoge bal van de thuisploeg en sloeg de bal in eigen doel. Zo kreeg deze wedstrijd toch nog een happy end voor Olympia.

De wedstrijd begon met een schot van Valery Leusink. Daarna werd het spel noodgedwongen voor ruim tien minuten stilgelegd. De goalie van Rouveen raakte geblesseerd bij een duel met Bertus Finke en kon niet verder. Vervolgens werden de verhoudingen in het veld duidelijk. Rouveen was voetballend de betere ploeg. Olympia wist dat met veel inzet te compenseren.

In de 20ste minuut kwam Rouveen op voorsprong via een goed uitgespeelde aanval. Vervolgens kopte Jeffrey van de Belt namens Olympia naast en raakte Rouveen de paal. In de 42ste minuut kwam de thuisploeg langszij. Na een handsbal ging de bal op de stip. Van de Belt benutte de strafschop.

Tien minuten na rust was Finke gevaarlijk. Hij draaide zich goed vrij, maar zijn schot werd gekeerd door de reservegoalie van Rouveen. Vier minuten later verrichtte Bos aan de andere kant een belangrijke redding. In de 70ste minuut moest Rouveen met tien man verder. Elrik Schra kreeg zijn tweede gele kaart, nadat hij de bal wegtrapte. Met een man minder kwamen de gasten toch weer op voorsprong. Olympia claimde dat er in deze aanval een overtreding zou zijn gemaakt op Willard Visscher, maar de arbiter wilde hier niets van weten. Olympia ging op jacht naar de gelijkmaker. Van de Belt had in de 81ste minuut de 2-2 kunnen maken, maar vlak voor het doel kreeg hij de bal er niet in. Uiteindelijk kwam het toch nog goed, toen Van de Belt bij een hoge bal duelleerde met de goalie en de doelman ongelukkig de bal eigen doel werkte.