Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Onnodige nederlaag Olympia ’28

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Olympia ’28 heeft zaterdag ook de tweede wedstrijd in de competitie verloren. In Hasselt won Rouveen met 1-2. Een onnodige nederlaag, maar in de tweede helft verzuimde Olympia om enkele goede kansen te benutten.

De wedstrijd was wellicht heel anders verlopen als Olympia in de 5e minuut wat meer geluk had gehad. Een vrije trap van Jasper van der Stouw vloog hard tegen de onderkant van de lat. Even later wist Olympia-keeper Jeroen Bos met een goede redding de 0-1 van Rouveen te voorkomen.

Hij kon niet voorkomen dat de 0-1 in de 27ste minuut wel op het scorebord kwam. Jarno Domine schoot fraai raak. Vijf minuten later was Rouveen weer gevaarlijk, maar een schot van de bezoekers ging net over het doel.

Olympia kon in de eerste helft nauwelijks iets creëren. Dat veranderde in de tweede helft. Er zat meer drive in het spel van Olympia. In de 54ste minuut was er een goede kans voor Jeffrey van de Belt in de zestien. Zijn inzet werd echter gekeerd door de Rouveen-goalie. Uit de daarop volgende corner werd een bal door Rouveen van de doellijn gehaald. Even later kwam Van de Belt weer in een gevaarlijke positie, maar hij nam de bal niet goed aan.

Olympia ging meer risico’s nemen en dat bood kansen voor Rouveen in de counter. In de 70ste minuut ging de snelle Jean-Paul Hooikammer alleen op doelman Bos af. De Olympia-goalie wist de inzet te pakken. Een minuut later was Bos weer winnaar van een tweestrijd met Hooikammer. Olympia bleef jagen op de gelijkmaker. Willard Visscher was er dicht bij. Uit een voorzet van Ceran Lau probeerde hij de bal binnen te werken, maar weer werd door Rouveen redding gebracht op de doellijn.

Een minuut later was het raak aan de andere kant. Mark Kooiker kopte raak uit een corner. Ondanks deze tegenslag bleef Olympia gaan voor een goed resultaat, maar Rouveen bleef gevaarlijk in de counter. Bos voorkwam tot twee keer toe de 0-3, waarna Jeffrey van de Belt in de 90ste minuut de 1-2 aantekende. Hij tikte de bal over de keeper heen. De tijd was echter tekort om Rouveen echt pijn te doen.

“In de eerste helft waren we veel te bleu. De tweede helft was stukken beter. We hebben tijd nodig om vastigheden te creëren. Maar het gaat steeds beter. We hebben twee keer verloren, maar zijn niet weggespeeld”, aldus Jasper van der Stouw.

Olympia-trainer Hans Roeland vond dat zijn team een puntje had verdiend. “Hier zit een teleurgestelde trainer. We hebben een goede tweede helft gespeeld. Toen hebben we opportunistischer gespeeld en hadden we meer tweede ballen. De jongens pakten het goed op. Als team hebben we niet opgegeven.”