De Stadskoerier

Dinsdag, 14 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Eindelijk weer competitievoetbal voor DESZ en Olympia ‘28

Eindelijk weer competitievoetbal voor DESZ en Olympia ‘28
Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTEWATERLAND - Komende zaterdag kunnen DESZ en Olympia ’28 eindelijk weer los in de competitie. Voor Olympia-trainer Hans Roeland staat er meteen een bijzondere ontmoeting op het programma.

Op 7 maart dit jaar vond de laatste competitieronde plaats. Daarna gooide het coronavirus roet in het eten en gingen de competities in het slot. De voetballers stonden een heel lange tijd aan de kant en konden zich vervolgens alleen vermaken met trainingen en wat oefenwedstrijden. De afgelopen drie weken werd het iets serieuzer met de poulefase in de districtsbeker, maar veel trainers beschouwen ook de bekerwedstrijden als voorbereiding. Om een trainer te citeren. “Oefenwedstrijd met een klein serieus tintje’. Zaterdag wordt er eindelijk weer gespeeld om het ‘echie’ in het amateurvoetbal vanaf de eerste klasse. En daar hebben de voetballers, clubs en supporters heel lang naar uitgekeken.

DESZ wacht meteen een zware klus. In Assen treedt DESZ aan tegen het roemruchte Achilles 1894, dat geen prestatievoetbal meer speelt op de zondag, maar alle pijlen heeft gericht op het zaterdagvoetbal. De Drenten stonden afgelopen seizoen afgetekend bovenaan in de noordelijke derde klasse D, toen de competitie in het slot ging. Uiteindelijk ontstond er door verschuivingen in het zaterdagvoetbal toch plek voor Achilles in de tweede klasse, zodat de KNVB de ploeg alsnog liet promoveren. In de tweede klasse J lijkt Achilles een ploeg om rekening mee te houden. De club uit Assen had al een sterke selectie, maar heeft de selectie versterkt met diverse namen. DESZ wist de selectie ook van nieuw bloed te voorzien en heeft toch wel een kwaliteitsimpuls gekregen. Derhalve wordt het zaterdag een interessant duel in Assen.

Olympia ’28 begint zaterdag aan de competitie met een uitduel bij Hattem. Een bijzondere wedstrijd voor Olympia-trainer Hans Roeland. De afgelopen vier jaar was hij actief bij deze derdeklasser. Roeland is na negen seizoenen teruggekeerd bij Olympia. De Hasselters hebben een matige voorbereiding achter de rug, maar dat zegt niet alles. Bij een goed resultaat in Hattem verdwijnen de matige prestaties in de voorbereiding meteen naar de achtergrond.

Programma

Tweede klasse J Noord

Achilles 1894 - DESZ 15.00 uur

Derde klasse C Oost

Hattem - Olympia ’28 14.30 uur