De Stadskoerier

Zondag, 5 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Geen nieuwe versterkingen voor Sportclub Genemuiden; selectie is rond

Geen nieuwe versterkingen voor Sportclub Genemuiden; selectie is rond
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft de selectie rond. De hoofdklasser heeft besloten om geen nieuwe spelers meer aan te trekken. In de winter werd Rens van Benthem binnengehaald en hij tekende voor anderhalf jaar. Daar blijft het bij.

De technische commissie heeft akkoord bereikt met Jur van Dalfsen, Gerhald Visscher Job van Dalfsen, Nathan Bos, Matthias Breman, Olivier Duinkerken en Rik van Dalfsen over komend seizoen. Ryan van Lente, die in het verleden al een paar seizoenen deel uitmaakte van de eerste selectie, sluit aan vanuit het tweede. Ingmar Lassche, Brian Snijder en Martijn Eenkhoorn gaan van uit JO19 proberen een plek te bemachtigen in de eerste selectie.

Een tijdje terug werd al bekend dat de keepers Robert Riezebos en Jannick de Lange er bij zouden zijn volgend seizoen. Twee weken terug volgden Arend van der Wetering , Nick Buitink , Rick Doorn , Bart Jan Brouwer , Ramon Beens en Sijmon Eenkhoorn.

Kay Velda ligt nog een jaar vast en in het najaar van 2019 werden de contracten van Patrick Jansen, Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan, Noureddine Boutzamar en Omar Kavak verlengd, zodat zij ook vastliggen voor komend seizoen. Met genoemde spelers start Sportclub Genemuiden de voorbereiding op het seizoen 2020-2021. Uiteindelijk zal de definitieve selectie bestaan uit 23 spelers, inclusief drie keepers.

Drie spelers gaan Sportclub Genemuiden verlaten. Jermain Baicadila keert terug naar Alcides, Frank Kuurman maakt de overstap naar DESZ en Erwin Henniphof gaat na jarenlang trouwe dienst zijn geluk beproeven bij DOS Kampen.

Ook wat betreft de begeleiding zijn er stappen gezet. Keeperstrainer en assistent Marco Beens gaat nog een jaar door. Eerder verlengden hoofdtrainer René van der Weij en assistent Arnie Pot hun contact bij Sportclub Genemuiden. Dick Beens stopt wel. Hij is vanwege privéredenen niet meer beschikbaar. De begeleiding van het tweede team blijft intact. Theo Lassche, Gerwald Kok, Jan Pleijsier en grensrechter Gerrit Beldman hebben ook volgend seizoen Sportclub Genemuiden 2 onder hun hoede.

In het medisch team doet Mischa Weijs komend seizoen een stapje terug. Eddo Wesselink, Jacco Riemens, Gerrit Buitenhuis (tweede) en Cees de Bruijn blijven actief bij Sportclub Genemuiden. Voor de functie. Arie Wessels stopt als verzorger. Sportclub Genemuiden is via Fytac in gesprek met een vervanger.