De Stadskoerier

Zondag, 5 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Frank Kuurman maakt opvallende overstap van Sportclub Genemuiden naar DESZ

Frank Kuurman maakt opvallende overstap van Sportclub Genemuiden naar DESZ
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTEWATERLAND - DESZ heeft een opvallende naam binnengehaald. Frank Kuurman is de vierde versterking voor de tweedeklasser uit Zwartsluis. Hij komt over van Sportclub Genemuiden.

Eind februari werd bekend dat Kuurman Sportclub Genemuiden aan het einde van het seizoen zou verlaten. Hij was bezig aan zijn vijfde jaar op Sportpark de Wetering en speelde ruim honderd wedstrijden in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden.

Kuurman heeft nu dus gekozen voor een overgang naar DESZ. “DESZ is een warme, gezellige club. Ook heeft DESZ een professionele uitstraling met een mooi sportpark en zeer betrokken vrijwilligers en supporters. Daarnaast ken ik ook jongens uit de selectie van DESZ, waardoor deze keuze makkelijker werd. Ik verheug mij erop om na deze bizarre tijd uit te komen voor deze mooie club”, aldus Kuurman

De 29-jarige Kuurman is woonachtig in Genemuiden. Met de buitenspeler haalt DESZ veel ervaring binnen. Kuurman begon in de jeugd bij MSC en speelde vervolgens een korte periode bij SC Cambuur. Daarna speelde hij vier seizoenen bij Staphorst, een jaar bij Alcides, één seizoen bij Staphorst. In 2015 maakte hij de overstap naar Sportclub Genemuiden. Kuurman is na Robert Redder, Herwin Talen en Henrico Abma de vierde versterking van DESZ voor komend seizoen.