De Stadskoerier

Zondag, 28 april 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia-tribune vernoemd naar Ruud Lubbers als blijk van waardering

Olympia-tribune vernoemd naar Ruud Lubbers als blijk van waarderingOlympia-tribune vernoemd naar Ruud Lubbers als blijk van waarderingOlympia-tribune vernoemd naar Ruud Lubbers als blijk van waarderingOlympia-tribune vernoemd naar Ruud Lubbers als blijk van waarderingOlympia-tribune vernoemd naar Ruud Lubbers als blijk van waardering
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Bij Olympia ’28 is zaterdag de vernieuwde tribune heropend. De tribune is voorzien van 240 nieuwe stoeltjes. Verzorger Ruud Lubbers mocht de naam onthullen. Tot zijn grote verbazing bleek zijn eigen naam op het bord te staan.

Het is een mooie blijk van waardering voor de man die al ruim 45 jaar actief is als verzorger bij Olympia. Eerder dit jaar liet Lubbers nog weten dat hij na het afgelopen seizoen zou stoppen als verzorger bij Olympia. Daphne Schepers werd aangesteld als zijn vervanger. Maar zaterdag zat Lubbers toch weer aan de lijn als verzorger van het eerste elftal van Olympia bij de wedstrijd tegen Rouveen. “Daphne Schepers kan niet elke week. Toen kreeg ik het verzoek of ik het wil doen als Daphne niet kan komen. Dat doe ik met alle plezier. Ze hebben me nodig. Ik ben blij dat ik dit voor de vereniging kan doen”, aldus Lubbers.

Het was zaterdag een mooi gezicht. Nietsvermoedend onthulde Lubbers het naambord van de vernieuwde tribune. Vervolgens was hij volslagen beduusd toen hij zijn naam zag staan: Ruud Lubbers Tribune. “Ik wist hier helemaal niets van. Dit was een grote verrassing. Heel leuk gedaan. Het is een eer. Ik sta versteld. Dit is een blijk van waardering van de hele vereniging. Dit is zo leuk. Ik ben er stil van”, aldus Lubbers.

De vernieuwing van de tribune is een mooi succes voor de sponsorcommissie van Olympia. Begin dit jaar begon de commissie aan een stoeltjesactie. Voor een bedrag van 32 euro kon een tribunestoel worden aangeschaft met naamsvermelding. Er werden ruim zestig stoelen verkocht, maar toen kwam de corona. Later werd de draad met succes weer opgepakt. Uiteindelijk werden alle 240 stoeltjes verkocht. De vervanging van alle stoeltjes werd zo volledig via sponsoring gefinancierd.

Zaterdag hield de sponsorcommissie ook de eerste sponsormiddag van het seizoen. Dat leidde tot een vol sponsorhome. Vlak voor de wedstrijd tegen Rouveen werd het eerste exemplaar van de presentatiegids gepresenteerd. Na de wedstrijd konden sponsors genieten van een nabeschouwing met Olympia-trainer Hans Roeland.