Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Remiserend DESZ verzuimt zichzelf te belonen

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS – DESZ heeft zaterdag in een aantrekkelijke open wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Gramsbergen. Volgens DESZ-trainer Leo Blom had er meer ingezeten. “We hebben onszelf wederom tekort gedaan. We hebben heel veel kansen gecreëerd, maar we belonen onszelf niet”, aldus Blom.

Blom doelde daarmee vooral op de eerste helft. “In de rust hadden we wel met 3-1 of 4-1 voor kunnen staan. Dan had niemand wat kunnen zeggen”, aldus Blom. In het eerste bedrijf liet DESZ diverse grote kansen liggen. Maar liefst vier keer verscheen een DESZ-speler alleen voor de keeper, maar de kansen werden niet verzilverd.

DESZ kwam in de eerste helft één keer tot scoren. In de 18e minuut had Etiënne Moorman een goede steekpass in huis. Danny Moorman schoot de bal vervolgens in de verste hoek. Een minuut voor rust kwam Gramsbergen langszij. Na balverlies op het middenveld bij DESZ schakelde Gramsbergen succesvol om. Houtman was het succesvolle eindstation en tekende voor de gelijkmaker. Zo ging het betere DESZ met een kater de kleedkamer in.

DESZ pakte direct na rust de draad op. Ronny Bakker verscheen alleen voor de keeper, maar ook deze kans leverde geen treffer op. Een minuut later was het wel raak. Moorman scoorde op fraaie wijze. Hierna ging Gramsbergen op jacht naar de gelijkmaker. In de 56ste minuut was Gramsbergen gevaarlijk met een vrije trap. Met een uitstekende redding maakte DESZ-goalie Renee Agterhuis deze inzet onschadelijk. Vier minuten later kwam Gramsbergen weer langszij. In de 70ste minuut was Gramsbergen weer dreigend, in de hand gewerkt door geklungel achterin bij DESZ. Het liep goed af voor de thuisploeg. In de resterende tijd werd er nauwelijks nog iets gecreëerd door beide ploegen. Er was nog een kans voor Moorman namens de Sluzigers, maar zijn schot werd gekraakt.