DESZ haalt overtuigend eerste zege binnen

DESZ haalt overtuigend eerste zege binnenDESZ haalt overtuigend eerste zege binnen
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

EMMEN – DESZ heeft zaterdag de eerste zege van het seizoen binnengehaald. Bij Drenthina werd de zege door treffers van Karlo Naberman, Danny Moorman en Jarno Nieborg in één helft veiliggesteld. Ook in de tweede helft was DESZ de betere ploeg, maar verzuimden de Sluzigers om verder weg te lopen.

Drenthina startte feller dan DESZ, maar wist zich in de eerste tien minuten geen kansen te creëren. Daarna namen de bezoekers de regie in handen. In de 19e minuut reageerde de Drenthina-doelman goed op een vrije trap van Naberman. In de 28ste minuut wist hij weer een DESZ-treffer te voorkomen bij een lob van Moorman. Vier minuten later had de goalie echter geen antwoord. Naberman slalomde door de verdediging en schoot raak. Even later viel de 0-2 via een fraaie aanval over meerdere schijven. Moorman kopte raak uit een voorzet van Martijn van der Heide. Vlak voor rust was het genieten geblazen. Vanaf de middellijn knalde Jarno Nieborg de bal over de keeper. “Een fantastische treffer”, aldus DESZ-trainer Leo Blom.

Hij zag zijn ploeg ook in de tweede helft kansen creëren. Zo stond Tom Kisjes twee keer alleen voor de keeper en waren er kansen voor Naberman en Moorman. Zo ontsnapte Drenthina aan een grotere nederlaag.

Voor DESZ maakte het niet zoveel uit. De ploeg snakte naar een overwinning. “Er wordt heel hard getraind door de jongens. Je weet dat dat op een gegeven moment resultaten moet gaan opleveren. Ik ben blij met deze terechte overwinning. Hier waren we aan toe”, aldus Blom.