DESZ wint bij hekkensluiter

DESZ wint bij hekkensluiterDESZ wint bij hekkensluiter
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HOOGKERK – DESZ heeft zaterdag relatief eenvoudig de tweede zege van het seizoen behaald. In Hoogkerk wonnen de Sluzigers met 1-3 bij hekkensluiter HFC 15.

Toch maakte DESZ het zichzelf nog onnodig lastig door slordig om te gaan met de kansen. In de eerste helft liet Tom Kisjes twee goede kansen onbenut. Vervolgens was de derde kans wel raak uit een goede voorzet.

Na de rust keerde Danny Moorman niet meer terug. Tijdens de pauze stootte hij zijn hoofd tegen een laag hangend voorwerp. Deze klap kwam hard aan. Maar liefst acht hechtingen waren noodzakelijk. Arjan Krabbe was zijn vervanger. Zonder Moorman was al snel even schrikken voor de bezoekers. HFC creëerde een grote kans, maar keeper Renee Agterhuis voorkwam de gelijkmaker met een uitstekende redding. Even later scoorde DESZ de belangrijke 0-2. Na een pass van Martijn van der Heide schoof Ronny Bakker de bal beheerst in de verre hoek.

In de 79ste minuut werd het toch nog even spannend, toen HFC terug kwam tot 1-2. Tom Kisjes zorgde vlak voor tijd voor de beslissing door de 1-3 aan te tekenen.