Tweede oefenzege Sportclub Genemuiden

Tweede oefenzege Sportclub GenemuidenTweede oefenzege Sportclub GenemuidenTweede oefenzege Sportclub Genemuiden
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden heeft dinsdagavond de tweede oefenzege geboekt in de voorbereiding. Eersteklasser Go-Ahead Kampen werd met 4-2 verslagen en hiermee kreeg Genemuiden eigenlijk wat teveel.

Al in de 3e minuut kwam Sportclub Genemuiden op achterstand. De ploeg liet zich verrassen bij een diepe bal. Go-Ahead-aanvaller Kees Tol was attent en schoot raak. In de 12e minuut was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Een inzet van Rens van Benthem werd op de doellijn onschadelijk gemaakt. Ver volgens kopte Sijmon Eenkhoorn over. Een minuut later kreeg Sportclub Genemuiden een strafschop na een overtreding van Sven Hellendoorn op Omar Kavak. Van Benthem benutte de penalty (1-1). Even later viel de 2-1. Een prachtige treffer. Een vrije trap van Kavak vloog via het aluminium als een granaat binnen. Vlak voor rust was Sportclub dicht bij de 3-1. Een kopbal werd door goalie Joar Terpstra en de lat onschadelijk gemaakt.

Go-Ahead begon scherp aan de tweede helft, maar het was Sportclub Genemuiden dat tot scoren kwam. Gerhald Visscher stond aan de basis met een uitstekende steekpass. Eenkhoorn maakte het prima af. Go-Ahead bleef de betere ploeg en had pech dat een schot van Tol tegen de lat belandde. Even later werkte Tol de bal net naast. Aan de andere kant verdwenen schoten van Kavak en Eenkhoorn over het doel. In de aantrekkelijke tweede helft kreeg Go-Ahead in de 84ste de beloning voor het goede spel. Tol werd de diepte ingestuurd, maakte een rush en schoot raak (3-2). Sportclub Genemuiden kwam vervolgens nog op 4-2 via een counter. Brian Snijder was de doelpuntenmaker. Het slotakkoord was voor Nick Kuipers. Hij zag dat Jannick de Lange ver voor zijn doel stond en mikte de bal van grote afstand tegen de lat.