Zaterdag, 18 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden sluit oefencampagne af met ruime zege

Redactie: Gerard Meijeringh

GRONINGEN - Sportclub Genemuiden heeft de oefenreeks in de voorbereiding afgesloten met een ruime overwinning. Het Groningse PKC ’83 werd met 2-6 verslagen. Omar Kavak scoorde vier keer.

Rondom de wedstrijd tegen Sportclub Genemuiden werd het nieuwe kunstgrasveld van PKC officieel geopend met diverse activiteiten.De zaterdageersteklasser was eigenlijk geen partij voor Sportclub Genemuiden.

Toch kwamen de Groningers in de eerste helft op voorsprong. Sportclub kreeg de bal niet weg, waarna Jivan Vrooms de 1-0 aantekende. Al in de 18e minuut was de balans hersteld. Na een overtreding op Arend van de Wetering schoot Omar Kavak een strafschop binnen.

Na rust was het snel gedaan met de dadendrang van PKC. In de 54ste minuut tekende Kavak voor de 1-2. Hij speelde zichzelf vrij en schoot raak in de linkerhoek. Zeven minuten later maakte Sijmon Eenkhoorn er 1-3 van. Hij schoot raak uit een corner van Rens van Benthem. PKC kwam in de 63ste minuut nog wel terug tot 2-3 via een eigen goal van de bezoeker, maar daarna liep Sportclub snel ver weg via twee treffers van Kavak (68ste en 74ste minuut). In de 87ste minuut fungeerde Kavak als aangever. Eenkhoorn bepaalde de eindstand op 2-6.

Komende zaterdag begint Sportclub Genemuiden aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Buitenpost. Na een half jaar gaat het komende zaterdag eindelijk weer echt ergens om.