De Stadskoerier

Dinsdag, 16 juli 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

CDA vergadert met officieuze minister Rick Brink

CDA vergadert met officieuze minister Rick Brink
Foto: Aangeleverd
Redactie: Enrico Kolk

ZWARTSLUIS - CDA Zwartewaterland houdt woensdag 7 oktober haar algemene ledenvergadering. Hierbij is Rick Brink, sinds 17 juni 2019 officieus minister van Gehandicaptenzaken, aanwezig.

Brink was in het verleden fractievoorzitter van het CDA Hardenberg en werkzaam in de zakelijke dienstverlening.

"In Nederland zijn bijna 2 miljoen mensen met een beperking, maar geen apart ministerie voor gehandicaptenzorg. Op initiatief van KRO-NCRV is een eerste stap gezet door een minister aan te stellen die specifiek opkomt voor de belangen van mensen met een handicap", meldt het CDA.

Brink geeft een inleiding over zijn weg van fractievoorzitter naar 'minister van Gehandicaptenzaken'. "Wat er voor hem is veranderd, waar hij op dit moment mee bezig is, wat hij inmiddels heeft bereikten wat hij nog wil bereiken als minister", legt het CDA uit.

Samen met Rick Brink gaan de aanwezigen in gesprek over wat de uitdagingen zijn om zijn ideeën in Zwartewaterland uit te rollen.

De avond is voor zowel CDA-leden als andere belangstellenden en wordt gehouden in hotel Zwartewater, zaal de Botter, in Zwartsluis. Inloop vanaf 19.30, de avond begint om 20.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen.

In verband met het coronavirus is het wenselijk wanneer mensen zich aanmelden voor deze avond. Dit kan door een mail te sturen naar secretaris@zwartewaterland.cda.nl.