De Stadskoerier

Dinsdag, 16 juli 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

IJsselheem opent eigen testfaciliteit

IJsselheem opent eigen testfaciliteit
Redactie: Enrico Kolk

KAMPEN - Medewerkers en stagiaires van woonzorgconcern IJsselheem kunnen zich sinds maandag laten testen op het coronavirus bij een eigen testfaciliteit in Kampen. Karin Leferink, Raad van Bestuur IJsselheem, opende de testfaciliteit bij Myosotis maandag door als eerste een test te ondergaan.

De testfaciliteit is een initiatief van IJsselheem en is tot stand gekomen in samenwerking met Isala en de GGD. Op de eerste ochtend zijn zo’n 15 tot 20 medewerkers van IJsselheem getest op het coronavirus. Leferink: “Door deze testfaciliteit te openen kunnen onze medewerkers laagdrempelig getest worden. De coronagolf van dit voorjaar heeft een grote impact gehad op ons allen. Medewerkers van IJsselheem zijn zich erg bewust van het feit dat zij werken met kwetsbare mensen. Ik gun onze medewerkers met klachten en met twijfels deze test en een snelle uitslag. Samen willen we er alles aan doen om onze locaties zo lang mogelijk coronavrij te houden.”

De testfaciliteit staat in de tuin van Myosotis En is ‘s ochtend beschikbaar op werkdagen en op zaterdagen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het testmateriaal gaat na de test naar het lab van Isala. Medewerkers worden voor het einde van de dag geïnformeerd over de uitslag van de test, en ook de GGD wordt op de hoogte gesteld.

IJsselheem heeft met collega-zorgorganisaties in de regio afgesproken het draaiboek en de ervaringen van de eerste testweek te zullen delen. Karin Leferink: “De testfaciliteit neemt druk weg bij de GGD en door de snelle uitslag kan er indien nodig eerder worden gestart met bron- en contactonderzoek. Ook zitten medewerkers minder lang in spanning en kunnen zij bij een negatieve testuitslag weer aan het werk.”

Het is mooi, dat IJsselheem een testlocatie heeft voor eigen medewerkers en stagiares. Ik vraag mij af, heeft onze loco burgermeester Holtland van Gemeente Belang Kampen geen toenadering gezocht met IJsselheem, om een samenwerking aan te gaan, zodat de burgers van de gemeente Kampen ook daar getest kunnen worden op bepaalde tijdstippen. Holtland zou bij de GGD IJsselland zich sterk maken voor een testlocatie in Kampen. Nu hebben we een testlocatie in Kampen, alleen kunnen de burgers er geen gebruik van maken. Loco burgermeester Holtland een grote man met grote woorden, maar zijn daden zijn ............
S | dinsdag 18 augustus 2020 17:01
Hallo 'S' vanwaar deze obsessie met het testen van mensen? Mensen mogen zelf weten of ze zich willen laten testen of niet (gelukkig maar!). Wij leven (op dit moment) nog steeds in een vrij land. Dat is een groot goed.
Bert | dinsdag 18 augustus 2020 17:45
Bert, mensen die getest willen worden moeten nu naar Zwolle, het zou toch mooi zijn als de mensen kunnen getest worden in Kampen. Denk eens aan die oude mensen en mensen zonder vervoer. We leven ook in vrij land, jij hoeft, je ook niet te laten testen. Maar je moet ook ander mensen de vrijheid geven om te laten testen en zo liefst mogelijk in Kampen.
S | dinsdag 18 augustus 2020 18:06
Hallo 'S' bedankt voor deze verduidelijking. Dan deel ik je mening.
Bert | dinsdag 18 augustus 2020 19:35