De Stadskoerier

Dinsdag, 16 juli 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Drie fracties niet naar informatieavond; gevolgen voor raadsvergadering nog onduidelijk

Drie fracties niet naar informatieavond; gevolgen voor raadsvergadering nog onduidelijk
De eerste raadsvergadering op anderhalve meter afstand
Foto: Bas Wilberink (archief)
Redactie: Enrico Kolk

ZWARTEWATERLAND - De fracties van CDA, VVD en BGZ hebben besloten vanavond niet deel te nemen aan de informatieavond die in de raadszaal van het gemeentehuis plaatsvindt. Ze vinden het onverantwoordelijk om fysiek bijeen te komen. Of dat standpunt ook geldt voor de raadsvergadering is nog onduidelijk.

Er is vanavond, naast de informatieavond, ook een vergadering van het presidium. Dat bestaat meestal uit de fractievoorzitters. Zij nemen een besluit of de raadsvergadering volgende week fysiek of online plaats gaat vinden.

"De urgentie van fysiek bijeenkomen zien het CDA, VVD en BGZ niet", melden de drie fracties als het gaat om de informatieavond. Genoemde partijen vinden het geen goed signaal naar de gemeenschap toe en onverantwoordelijk vanwege gezondheid in relatie tot het coronavirus.

"De overige partijen hebben zich terughoudend opgesteld wanneer het gaat om digitaal te vergaderen. Dit in tegenstelling tot het landelijke advies: werk thuis", tekenen de drie oppositiepartijen op.

Het CDA heeft volgende week een ledenvergadering gepland. Er wordt vanuit het CDA per dag bekeken of die doorgang kan vinden. BGZ doet de fractie-overleggen al sinds maart digitaal.