De Stadskoerier

Dinsdag, 16 juli 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Mondkapjes voor bezoekers gemeentehuis liggen klaar

Mondkapjes voor bezoekers gemeentehuis liggen klaar
Redactie: Enrico Kolk

ZWARTEWATERLAND - Sinds vanmiddag geldt een dringend advies om mondkapjes te dragen in openbaar toegankelijke binnenruimtes. “Dus ook in het gemeentehuis, ze liggen klaar”, meldt burgemeester Eddy Bilder woensdagavond op ZwartewaterFM.

Hij doet een beroep op inwoners van de gemeente om zich aan de geldende maatregelen te houden. “Het allerbelangrijkste is om ons aan de eenvoudige maatregelen, zoals anderhalve meter afstand, te houden.”

Sinds afgelopen zaterdag zijn er volgens de burgervader vijf besmettingen geconstateerd in Zwartewaterland. Hij is in overleg met de GGD om die cijfers per kern uit te splitsen. “Maar ik heb ze nog niet.” Die zijn nu moeilijker boven water te krijgen dan in het begin van dit jaar, toen Bilder nog werd geïnformeerd door de huisartsen.

Er zijn sinds half mei geen mensen uit Zwartewaterland meer overleden aan het virus. Vorige week kwam via het RIVM naar buiten dat er wel weer twee sterfgevallen waren vanwege het virus. “Gelukkig waren de cijfers over overlijdens niet juist”, aldus Bilder, die uitlegde dat dat te maken had met de ‘inhaalslag’ die de GGD maakte.

Er komt weer een wekelijkse update op ZwartewaterFM, meldde presentator Klaas-Jan Barneveld tijdens het programma. Wanneer die gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.