Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Derby bij Staphorst eindigt in mineur voor Sportclub Genemuiden

Derby bij Staphorst eindigt in mineur voor Sportclub GenemuidenDerby bij Staphorst eindigt in mineur voor Sportclub GenemuidenDerby bij Staphorst eindigt in mineur voor Sportclub Genemuiden
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN –Sportclub Genemuiden heeft zaterdag met 3-2 verloren van Staphorst. Weer ging het mis in de slotfase. In de laatste tien minuten verspeelde de ploeg een 1-2 voorsprong. Mike Reuvers haalde in de 87e minuut genadeloos de trekker over door de 3-2 aan te tekenen en liet SC Genemuiden in mineur achter.

Het werd een derby waar vanaf het begin geen peil op te trekken was. Het spel golfde op en neer en vooral in de eerste helft was het van beide kanten rommelig

Sportclub Genemuiden ging goed van start. Nadat in de beginfase de storm van de thuisploeg geluwd was, namen de bezoekes al snel het initiatief over. Dit resulteerde al in de 9e minuut tot een fraai doelpunt van Jan Hooiveld. Na een pass van Frank Kuurman kopte hij raak. In de 28ste minuut kwam Staphorst langszij. Nadat een vrije trap van Kay Velda op bovenkant van de lat kwam, sloeg Staphorst toe. Na een pass van Mark Veldmate scoorde Martin van ’t Ende.

Na rust begon Staphorst gedreven aan de tweede helft. Sportclub leek allerminst onder de indruk te zijn en wachtte geduldig af. Een schot van Jan Hooiveld en een geplaatst schot van Kay Velda waren de eerste mogelijkheden die Sportclub kreeg. De druk op Staphorst werd opgevoerd en dat leidde na een uur spelen tot een hernieuwde voorsprong voor Sportclub Genemuiden. Na een vrije trap van Omar Kavak vanaf de zijkant was het Jeremy Jonker die de 1-2 binnen schoot.

Staphorst stroopte daarna de mouwen op. De wedstrijd bleef boeiend. Dat de overwinning uiteindelijk naar Staphorst ging was zuur voor Sportclub Genemuiden, dat wel een puntje had verdiend. Martijn Brakke bracht de thuisclub in de 80ste minuut langszij. Na een lange pass vanaf het midden van invaller Mark Schra kon Brakke vrij inkoppen. Mike Reuvers maakte het feestje voor Staphorst in de slotfase helemaal compleet. Na een verre ingooi van Martin van ’t Ende was het de ander invaller Rob Mijnheer die de bal kon doorkoppen. Reuvers, die even daarvoor ook al een uitgelezen mogelijkheid had om Staphorst op voorsprong te zetten faalde nu niet, pikte de bal op en schoot binnen.