De Stadskoerier

Donderdag, 2 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden hoopt op schokeffect

Sportclub Genemuiden hoopt op schokeffect
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Met het aanstellen van Jan de Jonge als interim-hoofdtrainer heeft Sportclub Genemuiden gekozen voor een grote naam. De hoop is dat hij een schokeffect van brengen, dat leidt tot een verbetering van de resultaten.

Na het vertrek van Jan van Raalte stond de technische commissie van Sportclub Genemuiden voor de klus om een opvolger te vinden voor de rest van het seizoen. “Zaterdag kreeg ik een bericht van Jan dat hij er geen vertrouwen meer in had. Toen hadden we in de gaten dat er wat moest gebeuren en hebben we gelijk contact gezocht met Gerry Hamstra en Gerard Marsman. Personen die bekend zijn met Genemuiden en trainers. Vervolgens is daar een aantal namen uitgerold. We hebben een lijstje gemaakt en Jan de Jonge was een van de namen. We dachten eerst dat hij nog werkzaam was in Turkije, maar hij was beschikbaar”, aldus Jan Tuinman, voorzitter van de technische commissie van Sportclub Genemuiden. Volgens Tuinman is het nooit een optie geweest om Edwin Duim en Dick Lindeboom het seizoen te laten afmaken. “Daar zitten ze helemaal niet op te wachten.”

Hij hoopt dat De Jonge voor een kentering kan zorgen. “We hebben het gevoel dat hij iemand is die Genemuiden uit de positie kan halen waar de club nu inzit. Dat zal moeten blijken. We hopen dat de komst van Jan de Jonge z’n uitwerking heeft. De groep straalt geen vertrouwen uit. Dat zie je aan alles en dat zag je vandaag ook. Er moeten wedstrijden gewonnen worden. Alleen dat kan de ommekeer bewerkstelligen.”