De Stadskoerier

Donderdag, 2 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Jan de Jonge: 'Er is werk aan de winkel'

Jan de Jonge: 'Er is werk aan de winkel'
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – Jan de Jonge werd deze week door Sportclub Genemuiden aangesteld als opvolger van de opgestapte Jan van Raalte. Hij maakt het seizoen af als interim-hoofdtrainer. Zaterdag zat hij echter nog niet op de bank, omdat hij door verplichtingen niet in de gelegenheid was om afgelopen donderdag een training te verzorgen. De interim-trainer gaat volgende week voor het eerst aan de slag bij Genemuiden.

De Jonge was dit seizoen werkzaam als veldtrainer bij het Turkse Eskisehirspor. Begin januari tekende hij een contact voor komend seizoen bij tweededivisionist De Treffers, waarna hij besloot om te stoppen in Turkije. Zodoende was hij beschikbaar voor Sportclub Genemuiden. Wegens verplichtingen bij De Treffers kon hij deze week nog weinig doen bij de hoofdklasser. Daarom zat hij zaterdag niet op de bank bij Sportclub Genemuiden.

Zaterdagmorgen maakte De Jonge nader kennis met de spelersgroep. Er was een uitgebreide sessie waarbij gezamenlijk werd geluncht. Vervolgens bekeek De Jonge de wedstrijd tussen Sportclub Genemuiden en Staphorst zaterdag vanaf de staantribune. “Of ik ben geschrokken? Ik schrik niet zo snel, maar er is werk aan de winkel. Dat is duidelijk. In de wedstrijd heb ik ook aardige dingen gezien, maar we hebben een behoorlijke klus te klaren”, aldus De Jonge, die zegt hij dat heel hard wil werken om de teambuilding bij Sportclub Genemuiden te verbeteren. “We gaan volgende week op mijn manier trainen en proberen om zaken te verbeteren. Jan van Raalte is opgestapt en hij heeft er alles aan gedaan. Het zal dus zeker niet eenvoudig zijn. Maar ik heb de hoop dat we het om kunnen draaien.”