De Stadskoerier

Dinsdag, 14 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ kansloos bij Achilles 1894

DESZ kansloos bij Achilles 1894DESZ kansloos bij Achilles 1894DESZ kansloos bij Achilles 1894
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ASSEN - DESZ is de competitie begonnen met een nederlaag. Achilles 1894 was veel te sterk en won met 2-0 van een machteloos DESZ. “Een verdiende nederlaag. Zij zijn verder en momenteel beter”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.

DESZ had vanaf het begin weinig in te brengen. “We lieten ons imponeren. We waren onrustig aan de bal en hanteerden te snel de lange bal. Voorin konden we de bal dan niet vasthouden, zodat we niet aan voetballen toekwamen”, aldus Kaagman.

DESZ kwam al in de 5e minuut op achterstand. Na ruim een half uur spelen voorkwam DESZ-goalie Henrico Abma de 2-0. Hij stopte een strafschop. Na rust ging het iets beter met DESZ, al bleef Achilles de baas in Assen. “Soms konden we Achilles even onder druk zetten. Maar geen moment kon je zeggen dat meer verdienden. Vlak voor tijd viel de 2-0. Een lage voorzet werd door een speler van DESZ in het eigen doel gewerkt.

“We hebben het niet kunnen afdwingen. We hebben geen kansen gehad. Achilles is een prima elftal, het zit heel goed in elkaar”, aldus Kaagman.