Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ speelt gelijk tegen koploper

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS – DESZ heeft zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen DZOH. In de 86ste minuut leek Gertjan Konterman DESZ de winst te bezorgen, maar een minuut later scoorde DZOH de 2-2. “Een gelijkspel was terecht, maar als je zo kort voor tijd op voorsprong komt, moet je dat over de streep trekken”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.

In de eerste helft gebeurde er weinig. Mika Esteie kopte in de 3e minuut naast. In de 37ste minuut liet hij een grote kans liggen. Vlak na rust kwam de wedstrijd los. Een overtreding op Tom Kisjes, vlak voor de keeper, werd niet bestraft. Even later (49ste minuut) openden de bezoekers de score. Even later liet DZOH een kans op 0-2 liggen.

Daarna sloeg Kisjes toe namens DESZ. Na een vrije trap van Danny Moorman schoof de spits de 1-1 binnen. Het was alweer zijn elfde treffer in deze competitie. In de 86ste minuut bracht Konterman DESZ op een 2-1 voorsprong. Een minuut later stond het alweer gelijk. Vlak daarna was DZOH nog dicht bij de overwinning, maar de inzet van de bezoekers ging naast.

DESZ-trainer Kaagman was tevreden over het spel van zijn ploeg. “We maken stappen als team. We gaan steeds vaster spelen.” Door de remise is DZOH niet langer koploper. LTC heeft de eerste plek overgenomen. DESZ staat vijfde met zes punten achterstand op de lijstaanvoerder.