DESZ boekt zwaar bevochten zege bij DZOHDESZ boekt zwaar bevochten zege bij DZOH
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

EMMEN – DESZ heeft zaterdag drie punten overgehouden aan het uitduel bij DZOH. Gemakkelijk ging het zeker niet. DESZ moet tot het gaatje gaan in Emmen om de zege over de streep te trekken.

DESZ had voor rust het meeste initiatief, maar kon nauwelijks iets uitrichten. DZOH daarentegen was verschillende keren gevaarlijk in de omschakeling. Diverse keren ontsnapte DESZ, maar in de 20ste minuut viel de logische 1-0. Na een vrije bal ging de bal er via de kluts in.

Na rust pakte DESZ de zaken anders aan. In de eerste helft was DESZ, evenals tegen FC Meppel, machteloos. In de tweede helft ging DESZ doelgerichter spelen. Remco Lachenaal schoof een linie op en Arjan Krabbe kwam op tien te spelen en Martijn van der Heide achterin. Dat pakte goed uit. Vroeg in de tweede helft maakte Krabbe de gelijkmaker.

Al snel volgde de tweede DESZ-treffer. Danny Moorman haalde doeltreffend uit. Vervolgens liet Karlo Naberman in de 65ste minuut een goede kans op 1-3 liggen (over) en greep DESZ-keeper Renee Agterhuis goed in bij een kopbal van DZOH. Een minuut later moest DESZ toch de gelijkmaker toestaan. DESZ raakte niet in de war en ging op jacht naar een nieuwe voorsprong. Tom Kisjes kopte in de 72ste minuut net naast en even later tekende Lachenal voor de 2-3 via een verwoestende uithaal. Daarna kwam DESZ onder druk, maar de ploeg behield de voorsprong.

DESZ-trainer Leo Blom was zeer content met het spel van zijn ploeg in de tweede helft. “In de tweede helft hebben we het anders aangepakt en dat hebben we perfect uitgevoerd. We hebben veerkracht getoond. Er was strijd, we zaten in de wedstrijd en gaven alles. Daar heb ik van genoten.”