De Stadskoerier

Donderdag, 2 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Jan van Raalte stapt per direct op bij Sportclub Genemuiden

Jan van Raalte stapt per direct op bij Sportclub Genemuiden
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN - Jan van Raalte is niet langer hoofdtrainer bij Sportclub Genemuiden. Hij heeft aangegeven per direct te stoppen bij de hoofdklasser.

Sportclub Genemuiden presteert dit seizoen ondermaats. De laatste weken zijn de resultaten bedroevend. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg bij AZSV. Het was de zesde nederlaag op rij voor Sportclub Genemuiden.

In overleg met de technische commissie heeft Van Raalte aangegeven dat hij er alles aan heeft gedaan om de teleurstellende resultaten om te buigen. “Na zes nederlagen op rij met nog zes wedstrijden te gaan moet er iets gebeuren. Als hoofdtrainer ben ik verantwoordelijk voor het resultaat. Het seizoen heeft niet gebracht wat we er allen van hadden verwacht. We presteren ver onder de maat en dan moet je conclusies trekken. Het gaat hier ook niet om mij, maar om het belang van Sportclub Genemuiden en dat is blijven spelen op hoofdklasseniveau. Ik roep dan ook alle supporters van Sportclub Genemuiden op om zaterdag massaal achter het eerste elftal te gaan staan in de derby tegen Staphorst. Wat mij niet lukt, lukt jullie misschien wel.”

Sportclub Genemuiden laat weten dat de technische commissie en het bestuur het jammer vinden dat het zo moet gaan, maar begrijpen de beslissing van Van Raalte. Voor de komende periode gaat de club op zoek naar een vervanger die het seizoen kan afmaken.