Sportclub Genemuiden houdt punt over aan aantrekkelijke streekderby

Sportclub Genemuiden houdt punt over aan aantrekkelijke streekderbySportclub Genemuiden houdt punt over aan aantrekkelijke streekderby
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – In een vermakelijk duel zijn Sportclub Genemuiden en Berkum zaterdag uitgekomen op een 3-3 gelijkspel. Sportclub toonde veerkracht in deze wedstrijd en maakte drie keer een achterstand goed.

Sportclub Genemuiden kwam al in de 5e minuut op achterstand door een rake uithaal van Jasper van der Stouw. Vervolgens ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. In de 17e minuut was Omar Kavak trefzeker. Wederom was hij succesvol uit een vrije trap. Daarna gebeurde er van alles. Sijmon Eenkhoorn raakte de lat. Even later ging de bal op de stip, nadat Michel van Aggele van Berkum tegen de kunstgras ging. Vervolgens onderscheidde Sportclub Genemuiden-keeper Daan Huiskamp zich door de strafschop van Marc van der Meulen op knappe wijze te stoppen. Daarna verzuimde Sportclub om op voorsprong te komen. Schoten van Kavak waren een prooi van keeper Dominic van Hoof. Ook Eenkhoorn slaagde er niet om de keeper te passeren. Vlak voor rust sloeg Berkum wel toe. In een goed uitgespeelde aanval was Björn Bakker het eindstation. Met een hard schot passeerde hij keeper Huiskamp. Vlak daarna floot de arbiter voor de rust.

In de tweede helft zette Sportclub Berkum onder druk. Dat had in de 57ste minuut resultaat. Jeremy Jonker stoomde op en bediende Hooiveld. Die scoorde vervolgens uit de draai de gelijkmaker. Weer kon Sportclub Genemuiden de voorsprong niet vasthouden. In de 67ste minuut was het weer Van der Stouw die Sportclub Genemuiden pijn deed. Na goed voorbereidend werk van Van Aggele kopte hij de 2-3 binnen. Sportclub Genemuiden kon weer opnieuw beginnen. Zes minuten later verrichtte Huiskamp een belangrijke redding. Marc van der Meulen sloop weg bij Dirk Muis en verscheen alleen voor doelman Huiskamp. De Sportclub-doelman voorkwam vervolgens de 2-4. Vervolgens bracht Sportclub-trainer Jan van Raalte Frank Kuurman en betaalde zich uit. In de 84ste minuut kon Hooiveld in de zestien net niet afdrukken. Vervolgens ontstond er een scrimmage en schoot Kuurman raak via het aluminium. Sportclub had vervolgens nog drie punten aan dit duel kunnen overhouden. Eenkhoorn kon vrij inkoppen, maar zijn inzet werd gepakt door keeper Van Hoof. Zo kreeg dit duel een terechte einduitslag.