Sportclub Genemuiden komt sneu weg bij Berkum

Sportclub Genemuiden komt sneu weg bij BerkumSportclub Genemuiden komt sneu weg bij BerkumSportclub Genemuiden komt sneu weg bij Berkum
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – Sportclub Genemuiden is zaterdag tegen de derde achtereenvolgende nederlaag aangelopen. Berkum won met 1-0. Chris van der Meulen maakte in de 83ste minuut gretig gebruik van weifelend ingrijpen in de defensie van Sportclub Genemuiden. Met de nederlaag kwamen de bezoekers sneu weg. In de tweede helft raakten Dirk Muis en Frank Kuurman de lat. “Die bal had erin gemoeten”, aldus Kuurman, die nog een jaar doorgaat bij Sportclub Genemuiden.

In de eerste helft viel er voor het publiek nauwelijks iets te genieten. Beide ploegen speelden op zekerheid. Het gevaar voor beide doelen beperkte zich tot enkele momenten. Zo waren beide ploegen één keer gevaarlijk uit een vrije trap. Daarnaast was Jan Hooiveld dreigend met een schot.

Na rust had Sportclub Genemuiden het betere van het spel. De ploeg verzuimde echter om dit om te zetten in doelpunten. De eerste goede kans voor de bezoekers ontstond in de 52ste minuut. Hooiveld probeerde keeper Dominic van Hoof te verschalken met een bekeken schot. Met een knappe reflex wist de keeper van Berkum de goede poging van Hooiveld onschadelijk te maken. In de 60ste minuut probeerde Hooiveld te profiteren van een verkeerde terugspeelbal bij Berkum. Hooiveld kapte en draaide en zag dat zijn schot vervolgens naast het doel werd getikt door Van Hoof. Uit de daaropvolgende corner raakte Dirk Muis de lat. Negen minuten schoot Kay Velda in kansrijke positie net naast. Berkum kon daar weinig tegenover stellen en kwam aanvankelijk niet verder dan een gevaarlijk schot van Marc van der Meulen. Tien minuten later zat het Sportclub Genemuiden wederom niet mee. Na een goede voorzet van invaller Sijmon Eenkhoorn kopte Frank Kuurman hard tegen de lat.

Sportclub Genemuiden had de wedstrijd in handen, maar stond na afloop toch met lege handen. In de 83ste minuut liet de ploeg zich verrassen door een lange bal van Johnsen Bacuna. Verdedigend werd er niet goed ingegrepen. De geslepen Chris van der Meulen zei dankjewel en schoot de bal binnen.

“Dit had niet gehoeven. De tweede helft trokken we naar ons toe. Ik raakte de lat, maar dat moet gewoon een goal zijn”, aldus Kuurman. Van der Meulen bezorgde Sportclub Genemuiden een zure middag. “Dat ging te gemakkelijk, al maakte Chris het wel mooi af. Maar die bal mag ook niet worden gegeven. Het heeft te maken met concentratie. Nu staan we weer met lege handen. Bij WHC speelden we een slechte wedstrijd en was er geen inzet. Nu wel. Daar kun je mee verder. Iedereen heeft hard gewerkt.” De kans wordt steeds groter dat Sportclub Genemuiden ook dit seizoen naast alle prijzen gaat grijpen. “Maar het seizoen is nog niet afgelopen. Er kan nog van alles gebeuren”, aldus Kuurman, die nog een jaar doorgaat bij Sportclub Genemuiden. “Ik heb een goed gesprek gehad met de technische commissie. Ik woon in Genemuiden en heb het goed naar de zin bij Sportclub. Ik hier voetballen in mijn woonplaats op een goed niveau.”