Sportclub Genemuiden verliest weer bij Berkum

Sportclub Genemuiden verliest weer bij BerkumSportclub Genemuiden verliest weer bij BerkumSportclub Genemuiden verliest weer bij Berkum
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE - Sportclub Genemuiden is er zaterdag wederom niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten bij Berkum. In Zwolle verloor de ploeg van trainer René van der Weij met maar liefst 3-0. De zege was verdiend, maar wel geflatteerd.

Berkum ontpopt zich de laatste jaren als een soort van angstgegner voor Sportclub Genemuiden. De afgelopen twee seizoenen verloor Sportclub in Zwolle. Zaterdagavond was dat weer het geval.

Sportclub Genemuiden moest het doen zonder keeper Patrick Jansen. Door een bedrijfsongeluk liep hij een kwetsuur op aan zijn hand. Hij werd vervangen door Jannick de Lange. Daarnaast ontbraken Jens Jurn Streutker en Nouredinne Boutzamar vanwege blessures. Martijn van der Laan was nog niet helemaal fit en begon op de bank.

In de eerste helft waren er weinig opwindende momenten. Rens van Benthem was het dichtst bij een treffer. In de 27ste minuut raakte hij de binnenkant van de paal. Berkum was in het eerste kwartier twee keer gevaarlijk. Beide keren greep keeper De Lange prima in.

Na rust ging het al snel mis voor Sportclub Genemuiden. In de 49ste minuut zette Ivar Nijboer Berkum op voorsprong via een prachtige uithaal. Tien minuten was er een ongelukkig moment van keeper De Lange. Hij wilde ingrijpen bij een dreigend moment, maar pakte de bal net buiten de zestien. Uit de toegekende vrije trap scoorde Jorben Nieuwenhuis de 2-0. Sportclub Genemuiden ging daarna op zoek naar de aansluitingstreffer, maar was machteloos. Vlak voor tijd viel ook nog de 3-0, een treffer van Jonathan van Marle.

“We geven de eerste goal weg. Dan komen zij in hun kracht”, aldus Van der Weij, die ook zag dat Sportclub Genemuiden bijna niets wist te creëren in de tweede helft. “Het was toevalsvoetbal. Er zat geen structuur en lijn in. Dat moeten we verbeteren”, aldus de Sportclub-trainer, die nog even stilstond bij de ongelukkige handsbal van keeper De Lange. “Hij was er zo op gebrand om het goed te doen. Het is verschrikkelijk sneu. Maar hij heeft het verder hartstikke goed gedaan.”