Zondag, 5 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ niet opgewassen tegen LTC

Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTSLUIS – DESZ is zaterdag tegen de tweede competitienederlaag aangelopen. LTC was met 2-5 te sterk. Na rust kwamen Sluzigers op voorsprong, maar daarna zette LTC aan en drukten de Assenaren het kwaliteitsverschil uit in de score.

Al snel werden de verhoudingen duidelijk. LTC maakte het spel en DESZ loerde op de counter. Na tien minuten kwam DESZ op voorsprong. Een goede pass van Mika Esteie bracht Tom Kisjes oog in oog met de keeper. De spits faalde niet en opende de score. Daarna was het vooral tegenhouden voor DESZ. LTC raakte twee keer de paal. Vervolgens schoot Arjan Akkerman in de 30ste minuut LTC naast DESZ.

DESZ begon goed aan de tweede helft. Vier minuten na rust kreeg Mark Elken een goede kans op de 2-1, maar de goalie van LTC bracht redding. In de 59ste minuut kwam wel de 2-1 op het scorebord. Karlo Naberman schoot fraai raak uit een vrjie trap. Binnen twee minuten stond het alweer gelijk. Gerjan Konterman kon een bal niet goed wegwerken. Dat gaf Marc Heerings de gelegenheid om raak te schieten. Daarna draaide de wedstrijd volledig om. LTC werd sterker en drong aan. Al snel was de strijd beslist. In de 60ste minuut viel de 2-3. Na balverlies van Kisjes sloeg LTC via Imre de Jonge toe. DESZ claimde dat er een overtreding op Martijn van der Heide zou zijn gemaakt, maar de arbiter ging hier niet in mee. In de 73ste minuut kwam LTC nog een keer tot scoren. Na een overtreding van Geertman op Richard Mulder ging de bal op de stip. Mulder nam de strafschop zelf en schoot raak. Vijf minuten voor tijd bepaalde Per Kirchhoff de eindstand op 2-5.