Zondag, 5 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Matig DESZ hard onderuit in Groningen

Redactie: Gerard Meijeringh

GRONINGEN – DESZ heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden. De Sluzigers kregen met 5-1 klop bij de studenten van The Knickerbockers en hadden een complete offday.

DESZ kende een valse start en stond al na een klein kwartier met 3-0 achter. Al in de 2e minuut was het raak voor de ploeg uit Groningen. Laurens van der Hoe stond helemaal vrij en schoot tegendraads raak. Nadat Tom Kisjes namens DESZ naast schoot, kregen de bezoekers in de 13e minuut weer een tegentreffer te verwerken. Uit een counter sloeg The Knickerbockers genadeloos toe.

DESZ kende een totale offday. Verdedigend stond het niet goed en aanvallend kon de ploeg geen vuist maken. In de 29ste minuut kwam The Knickerbockers op 3-0. Wederom werd DESZ verslagen via de as van de defensie. Daniel Buxton ging alleen af op doelman Renee Agterhuis en scoorde. Dezelfde Buxton maakte in de 34ste minuut de 4-0.

Na rust probeerde DESZ nog wat van de wedstrijd te maken. De ploeg creƫerde enkele kansen, maar een inzet van Mika Esteie miste kracht en schoten van Ronny Bakker en Tom Kisjes verdwenen naast het doel.

In de matige tweede helft liep The Knickerbockers nog uit naar 5-0. Erik van Selm kopte raak uit een voorzet van Buxton. Vlak voor tijd redde Ronny Bakker de eer voor DESZ. Karlo Naberman bediende de vrijstaande Bakker. De invaller schoot van dichtbij raak.