Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ toont veerkracht en pakt punt bij Gramsbergen

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GRAMSBERGEN - DESZ heeft zaterdag een punt overgehouden aan de zware uitwedstrijd bij Gramsbergen. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. De Sluzigers liepen achter de feiten aan en kwamen op een 2-0 achterstand. In de tweede helft pakte DESZ de regie in handen en boog de negatieve marge om in een 2-2 gelijkspel. “Als je na een 2-0 ruststand terugkomt tot 2-2, dan is dat altijd prettig. Dan ga je met een goed gevoel naar huis. Zeker als dat bij Gramsbergen gebeurt, een ploeg met kwaliteit", aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.

DESZ had het moeilijk in de eerste helft. Keeper Henrico Abma voorkwam enkele keren de openingstreffer van Gramsbergen, maar kon in de 20ste minuut de 1-0 niet voorkomen. In de 39ste minuut kwam Gramsbergen op 2-0. DESZ kon daar in de eerste helft twee kansen voor Tom Kisjes tegenover stellen. “In de eerste helft vond ik ons heel slordig in de opbouw. We leden heel veel balverlies. We liepen achter de feiten aan en dan speel je de tegenstander in de kaart”, aldus Kaagman.

Voor de tweede helft gooide hij het roer om. DESZ ging meer va-banque spelen en dat betaalde zich uit. In de 68ste minuut scoorde DESZ de aansluitingstreffer. Uit een goed lopende aanval maakte Frank Kuurman de 1-2. Na deze treffer was Gramsbergen het helemaal kwijt. DESZ had de regie in handen. Invaller Thomas Witte was dicht bij de gelijkmaker, maar met een uitstekende redding wist de keeper van Gramsbergen dit te voorkomen. In de 76ste minuut was Witte alsnog trefzeker. Na een goede steekbal scoorde hij de 2-2.

Na rust hebben we het anders aangepakt en dat pakte goed uit. Dat hebben we heel goed uitgevoerd. We kwamen in de duels en konden Gramsbergen onder druk zetten. We hadden de wedstrijd zelfs nog kunnen winnen, maar dat was zeker niet verdiend geweest”, aldus Kaagman.