Overtuigende zege DESZ in streekderby tegen FC Meppel

Overtuigende zege DESZ in streekderby tegen FC MeppelOvertuigende zege DESZ in streekderby tegen FC Meppel
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

MEPPEL – Na twee nederlagen heeft DESZ zaterdag weer eens de volle buit gepakt. En hoe. FC Meppel had op het eigen Sportpark Ezinge niets te vertellen tegen de bezoekers uit Zwartsluis. DESZ won overtuigend met 0-3.

Op een druk bezocht sportpark kwam DESZ goed uit de startblokken. De bezoekers waren zeer gevaarlijk in de omschakeling. Dat leidde in de 5e minuut tot het eerste gevaarlijke moment voor het Drentse doel. Een stiftje van Mika Esteie belandde op de kruising. Een minuut later leek Tom Kisjes op weg naar zijn negende seizoenstreffer. Hij lobde de bal over keeper Sander van de Belt heen, maar een verdediger van FC Meppel kon ternauwernood een treffer voorkomen.

In de 16e minuut deed FC Meppel voor het eerst van zich spreken. Een inzet van de thuisploeg eindigde in het zijnet. Vijf minuten later opende DESZ de score. Esteie scoorde na goed voorbereidend werk van Danny Moorman. “Danny stak de bal in beweging door op Mika. Die schoot voortreffelijk in”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.

Hij zag dat DESZ in de eerste helft niets te vrezen had van FC Meppel. “Verdedigend stonden we goed te voetballen. We gaven niets weg. Na een half uur werd we wat slordiger in de organisatie, maar dat leidde niet tot kansen voor FC Meppel”, aldus Kaagman.

In de tweede helft deelde DESZ al snel een nieuwe tik uit. In de 49ste minuut maakte Tom Kisjes de 0-2. DESZ werd hier wel in het zadel geholpen. Een verdediger bracht zijn ploeg in de problemen met een te zachte breedtepass. Kisjes onderschepte de bal, ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot raak. FC Meppel startte een offensief, maar dat leverde alleen twee schoten op van Jos Fidom en Emiel Kwant. DESZ-keeper Renee Agterhuis zag beide pogingen over het doel gaan. De grootste kans was in de 72ste minuut voor DESZ. Keeper Van de Belt bracht redding op een schot van Danny Moorman.

Vervolgens kon Kisjes de rebound niet verzilveren. Even later kwam alsnog de 0-3 op het scorebord. Dit keer gaf Esteie een prima dieptepass, nadat FC Meppel heel veel ruimte weggaf. Kisjes maakte het karwei alleen voor de keeper goed af. In de slotfase werd Rik Beens van FC Meppel met rood weggestuurd wegens natrappen. Er volgde een slotoffensief van FC Meppel, maar Martijn van der Heide en keeper Agterhuis stonden de eretreffer van de thuisploeg in de weg.

Na negen speelronden staat DESZ op een zevende plek met vijf punten achterstand op koploper DZOH. De komende twee weken wachten lastige thuisduels tegen NEC Delzijl en koploper DZOH.