De Stadskoerier

Zondag, 19 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Streep door Edel Grass Talent Tournament

Streep door Edel Grass Talent Tournament
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

GENEMIUDEN - Sportclub Genemuiden heeft het Edel Grass U14 Talent Tournament, dat 27 juni op het programma stond, definitief afgeblazen. Maandag heeft de organisatie alle deelnemende teams op de hoogste gesteld. “Dit is zuur”, aldus Jan Pleijsier. “Dit jaar zou Ajax voor het eerst meedoen, maar nu zijn er belangrijkere dingen.”

Natuurlijk wist de organisatie al lang dat het doorgaan van het jeugdtoernooi lastig zou worden. “We hebben lang gewacht op verzoek van de betaald voetbalorganisaties. Zij wilden in deze tijd het toernooi heel graag gebruiken, omdat ze nauwelijks aan voetballen toekomen. Ze zagen ons toernooi als een mooi platform om spelers te testen”, aldus Pleijsier.

Maar eens moest de organisatie de knoop doorhakken. “Maandag hebben we de deelnemende ploegen aangeschreven. De reacties waren positief. Andere dingen zijn nu belangrijk.”

Toch is er teleurstelling bij de organisatie. “We hadden dit jaar een geweldig deelnemersveld. Dit jaar zou Ajax voor het eerst meedoen. Ook Fulham hadden we vastgelegd en FC Köln keerde weer terug op de deelnemerslijst”, aldus Pleijsier. Andere ploegen die mee zouden doen waren FC Groningen, FC Emmen, FC Utrecht, FC Twente, PEC Zwolle, SC Heerenveen, Sparta, Vitesse en uiteraard Sportclub Genemuiden.” Daarnaast lonkte ook interesse vanuit Barcelona. “Namens Barcelona en ook Reaal Sociedad zouden mensen komen kijken”, aldus Pleijsier.

De organisatie richt zich op volgend jaar. Een datum is er al, zaterdag 26 juni 2021. “We zien genoeg basis om door te gaan. Sponsors blijven ons steunen en vrijwilligers hebben aangegeven dat we op ze kunnen blijven rekenen. Voor Sportclub Genemuiden is het goed dat er zo’n toernooi plaatsvindt op ons sportpark. Dat zet de club op de kaart.”

Vanwege de coronacrisis zijn nog twee evenementen bij Sportclub van de kalender gehaald. Er is een streep gegaan door het Weteringtoernooi (6 juni) en het JO8-JO11-toernooi (13 juni).