De Stadskoerier

Donderdag, 2 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden eindigt jaar in mineur

Sportclub Genemuiden eindigt jaar in mineurSportclub Genemuiden eindigt jaar in mineurSportclub Genemuiden eindigt jaar in mineur
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft het voetbaljaar onbevredigend afgesloten. Na de 0-2 bekernederlaag afgelopen dinsdagavond ging de ploeg van trainer René van der Weij voor de drie punten bij Flevo Boys, maar een onmachtig Sportclub Genemuiden ging pijnlijk met 3-1 onderuit. “Het moet beter. We zijn niet stabiel genoeg”, was de conclusie van Van der Weij.

Sportclub Genemuiden heeft al enige tijd moeite om kansen te creëren. Tegen Flevo Boys was dat niet anders. De ploeg oogde onmachtig. En dat terwijl Omar Kavak zijn rentree maakte.

Alle hoogtepunten vielen plaats in de eerste twintig minuten. In de 3e minuut opende Arnoud Post namens Flevo Boys de score. Een schot van Post werd van richting veranderd en vloog in het doel. Al snel wist Sportclub Genemuiden de schade te herstellen. Na een goede combinatie met Kavak schoot Kay Velda in de 7e minuut fraai raak. Vijf minuten later wist Flevo Boys weer tot scoren te komen via een fraaie uithaal van Timon Rorije. Een minuut later raakte Flevo Boys de lat. In de 20ste minuut kreeg Sportclub Genemuiden nog een tik. Na een handsbal ging de bal op de stip. Aron Strengholt benutte de strafschop.

Er was nog voldoende tijd voor Sportclub om wat aan de achterstand te doen, maar Flevo Boys bleef gemakkelijk op de been. Sportclub Genemuiden probeerde het wel, maar kon nauwelijks iets uitrichten. Flevo Boys was veel gevaarlijker en verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

De 3-1 nederlaag was echter al pijnlijk genoeg voor Sportclub Genemuiden dat de top van de hoofdklasse B verder ziet weglopen. Sportclub Genemuiden gaat als de nummer zes van de hoofdklasse B de winterstop in. De achterstand op koploper Eemdijk bedraagt zes punten. Domper was ook nog de rode kaart voor Sijmon Eenkhoorn. Hij werd in de 83ste minuut weggestuurd met een rode kaart. De wedstrijd tegen Flevo Boys was uiteraard ook een teleurstelling voor René van der Weij. Hij realiseert zich dat er nog veel werk aan de winkel is in Genenuiden. “Mijn doel was onder andere om er bij Sportclub Genemuiden een team van te maken. Dat is gelukt. Daarnaast was het doel om de kwaliteiten eruit te halen. Dat is bij vlagen gelukt, maar ook niet.” Van der Weij erkent dat Sportclub Genemuiden de laatste weken onmachtig is. “Als je achter komt, moet er wel wat gebeuren. Sinds Putten hebben we moeite om wat te creëren. Daar moeten we mee aan de slag.”

In deze teleurstellende middag was er ook nog ruimte voor een lichtpuntje. Van der Weij legt even de nadruk op het debuut van jeugdspeler Ingmar Lassche. “Hij heeft de hele week meegetraind en heeft het goed gedaan. Hij heeft met drive en flair gespeeld. Dit is een teken naar de jeugdopleiding”, aldus Van der Weij.