Sportclub Genemuiden wint thuis ook van koploper

Sportclub Genemuiden wint thuis ook van koploperSportclub Genemuiden wint thuis ook van koploper
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft zaterdag ook de tweede thuiswedstrijd in winst omgezet. Koploper SDC Putten werd met 2-0 verslagen. “Ik ben heel tevreden. Dit is een prestatie van het hele team”, aldus Sportclub-trainer René van der Weij.

Na de nederlaag bij AZSV was een zege op SDC Putten dringend gewenst. Sportclub Genemuiden was daarvan doordrongen en trad de tegenstander als een hecht collectief tegemoet. Wel kreeg Sportclub te maken met een tegenvaller. Martijn van der Laan voelde zich niet fit en kon niet spelen. Hij werd vervangen door Matthias Breman.

De vroege voorsprong in de 13e minuut voelde als een lekker steuntje in de rug. Omar Kavak scoorde uit een voorzet van Rens van Benthem. Daarna gebeurde er weinig. In de 37ste minuut vloog een schot van Kavak net naast het doel.

Direct na rust was Sportclub even dreigend, maar een schot van Van Benthem ging ruim over. Even later moest Sportclub-doelman Patrick Jansen redding brengen op een inzet van Jurian van den Brink. In de 63ste minuut moesten de bezoekers met tien man verder. Bruce Lucke kreeg zijn tweede gele kaart. Negen minuten later besliste Jur van Dalfsen het duel. Via een hakje werkte hij de bal in het doel. Daarna waren er nog kansen voor Ramon Beens en Omar Kavak. Een schot van Beens was een prooi voor doelman Van Barneveld en Kavak schoot in het zijnet na een fraaie actie.

“We hebben de hele wedstrijd bijna niets weggegeven. Eén kans, die werd gered door Patrick (Jansen, red.). We zijn de afgelopen drie wedstrijden stabiel geweest en wij krijgen altijd kansen. Doordat je nu snel op voorsprong komt, speel je gemakkelijker. Het klopte vandaag zonder groots te spelen”, aldus Van der Weij, die content was het met spel van Breman. “Hij speelde een foutloze wedstrijd.” Volgens Van der Weij klopt de jeugd nadrukkelijk aan de deur bij Sportclub. “Dat zie je terug bij de trainingen. Het niveau van de jongens kruipt steeds meer omhoog. Het kruipt steeds meer naar elkaar toe."