De Stadskoerier

Dinsdag, 16 juli 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Huisregels voor het plaatsen van lezersnieuws en reacties
De redactie schrijft zelf (nieuws)artikelen en bewerkt waar nodig aangeleverde kopij. Lezers kunnen ook zelf nieuws en foto’s plaatsen op onze website. Dit gebeurt in eerste instantie zonder tussenkomst van de redactie. Lezersbijdragen en de door ons geschreven artikelen worden van elkaar onderscheiden door gebruik van verschillende icoontjes. Wel verwachten wij dat lezersnieuws voldoet aan onze, hieronder vermelde huisregels. Door hiermee akkoord te gaan, geeft u eveneens toestemming tot eventuele publicatie van uw bijdrage in onze krant.

Huisregels
- Bijdragen mogen niet in strijd zijn met de wet. Discriminerende opmerkingen en ongegronde beweringen/beschuldigingen zijn bijvoorbeeld niet toegestaan onze site. Ook scheldpartijen en beledigingen worden verwijderd.

- Bij gebruik van foto’s moet duidelijk zijn wie deze gemaakt heeft. Ook moet de fotograaf toestemming hebben gegeven voor (gratis of reeds betaalde) publicatie. Fotogebruik zonder toestemming kan namelijk leiden tot schadeclaims. Onze uitgeverij BrugMedia behoudt zich het recht voor deze bij de uploaders van de foto’s neer te leggen.

- Hetzelfde geldt voor de artikelen die geplaatst worden. Ook deze mogen niet zonder nadrukkelijke toestemming van de schrijver en/of het medium geplaatst worden.

- In de aangeleverde artikelen dienen, voor zo ver mogelijk, de zogeheten vijf W’s en H verwerkt zijn. Dit houdt in: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe.

- Zorg voor leesbare stukken, waarbij het artikel begint met het eigenlijke nieuws. Vermijd het constant gebruik van hoofdletters, afkortingen en onbekende tekens.

- De lezersbijdrage moet binding hebben met ons verspreidingsgebied. Het moet daarbij gaan om lokaal nieuws.

- Zakelijke/commerciële berichten moeten worden geplaatst in de rubriek ‘Zakelijk’. Deze verschijnen niet op de homepage van onze site. Zakelijk nieuws dat wél op onze homepage wordt gezet, wordt direct verwijderd. Tegen een speciaal tarief kunnen deze artikelen geplaatst worden op de homepage. Neem hiervoor contact op met onze binnendienst via (038) 337 00 52 of met één van onze media-adviseurs.

- Het plaatsen van nieuws of reacties moet gebeuren onder de eigen naam. Het valselijk gebruik van de naam van een andere persoon is niet toegestaan.

- Spam of links naar andere websites worden verwijderd.

- Bijdragen worden in principe slechts eenmaal geplaatst.

- De redactie heeft het recht om bij (vermoed) misbruik of negeren van deze regels, de geplaatste artikelen en/of reacties te verwijderen en eventueel de mogelijkheid tot plaatsen van artikelen en/of reacties voor de betreffende gebruiker uit te schakelen.