Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ haalt eerste driepunter binnen

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ heeft zaterdag de eerste zege van het seizoen behaald. Drenthina werd met 4-2 verslagen. “Ik ben tevreden over de uitslag, maar ons spel is nog te wisselvallig”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.

DESZ kende een goede start tegen Drenthina. Al in de 4e minuut was het raak. Uit een voorzet vanaf rechts werkte Tom Kisjes de bal langs de keeper. Drie minuten later kwam DESZ goed weg. Een kopbal van de bezoekers belandde bovenop de lat.

Drenthina nam de regie wat in handen, maar DESZ kwam niet in de problemen en was in het laatste kwartier voor rust gevaarlijk. Zo kreeg Frank Kuurman een prima kans om te scoren, maar hij mikte naast. Vlak voor rust was het wel raak voor DESZ. Danny Moorman was het eindstation van een fraaie aanval en kon simpel afwerken. Vlak daarna had hij ook de 3-0 kunnen maken op aangeven van Robert Redder, maar dat gebeurde niet.

Na rust kreeg DESZ het even zwaar. Drenthina zette de thuisploeg onder druk. Het was wachten op de 2-1. Deze treffer viel in de 63ste minuut. Een inzet van Drenthina belandde tegen de onderkant van de lat. In de rebound was het alsnog raak.

DESZ had het moeilijk, maar sloeg vervolgens op het juiste moment toe. Vier minuten na de 2-1 zorgde Arjan Krabbe voor verlichting via een fraaie uithaal. Een minuut later gooide Kisjes het duel definitief in het slot. Hij omspeelde een tegenstander en schoot de bal in de verre hoek. Drenthina deed in de 73ste minuut nog wat terug, maar de spanning keerde niet meer terug in het duel. De buit was binnen voor DESZ.