Eerste driepunter voor DESZ buitenshuis

Eerste driepunter voor DESZ buitenshuisEerste driepunter voor DESZ buitenshuis
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

EMMEN – DESZ heeft zaterdag de eerste uitzege behaald. Drenthina werd met veel moeite met 1-2 verslagen. Danny Moorman maakte beide Sluziger goals.

DESZ leek in de eerste helft op weg naar een gemakkelijke zege. De ploeg maakte in het eerste half uur een sterke indruk. In de 14e minuut bracht Moorman DESZ op voorsprong via een fraaie uithaal. Drie minuten later was Tom Kisjes dicht bij de 0-2, maar zijn inzet ging net over. In de 19e minuut kwam DESZ wel op 0-2. Na een overtreding op Arjan Krabbe benutte Moorman de toegekende strafschop.

In de 27ste minuut kwam DESZ ook nog met een man meer op het veld te staan. Een speler van Drenthina kon vertrekken met een tweede gele kaart. Gek genoeg pakte dit niet goed uit voor DESZ. “We waren hierdoor van de leg”, aldus DESZ-coach Pim Kaagman. “We konden de vrije man niet vinden. We waren heel erg onrustig.” Vlak voor rust liep DESZ ook nog tegen een tegentreffer aan.

In de tweede helft kon DESZ de goede lijn aanvankelijk niet terugvinden. De ploeg hanteerde veel te veel de lange bal en riep de problemen over zichzelf af. In de 55ste minuut wist DESZ-goalie Renee Agterhuis de 2-2 te voorkomen via een goede redding. Even later stond de lat Drents succes in de weg.

DESZ hield stand, maar verloor vlak voor tijd wel Arjan Krabbe. De arbiter vond dat hij teveel tijd nam voor zijn inworp en stuurde hem met een tweede gele kaart weg. “Vreemd genoeg gingen we toen weer beter voetballen en kreeg we kansen”, aldus Kaagman, die zag dat Mika Estei over kopte. Ook was er een goede kans voor Dimitri Kamerling, maar hij schoot voorlangs. Aan de andere kant greep keeper Agterhuis nog een keer goed in bij een kans voor Drenthina.

Kaagman keek tevreden terug. “We hebben vandaag het beste half uur van dit seizoen gespeeld. Het was voortreffelijk. We gaven niets weg, creĆ«erden kansen en Danny (Moorman,red.) maakte een geweldige goal. Na de rode kaart voor Drenthina hebben we heel matig gevoetbald, maar nadat het tien tegen tien was, gingen we weer voetballen. Ik ben vreselijk blij met deze overwinning. We hebben er keihard voor gewerkt en hadden ook het meeste recht op de zege. We hebben de meeste grote kansen gehad."