Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

DESZ vist naast periode door ongelukkige nederlaag tegen Gorecht

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ is er niet in geslaagd om de tweede periode binnen te slepen. In eigen huis werd met 0-2 verloren van Gorecht. Een ongelukkige en ook onnodige nederlaag. DESZ was niet koelbloedig genoeg in de afwerking.

Kisjes had de man van de wedstrijd kunnen worden. Vlak voor tijd had hij een goede actie, maar eindigde zijn inzet op de lat. Kisjes werd vooraf gehuldigd voor honderd wedstrijden DESZ. Tegen Gorecht speelde hij zijn 102e wedstrijd voor de club uit Zwartsluis. Daarnaast werden ook Erwin Geertman (109 wedstrijden) en Karlo Naberman (101 wedstrijden) in het zonnetje gezet.

DESZ begon behoudend aan het duel. De ploeg speelde compact en wilde daarmee het gevaar van Gorecht neutraliseren. De eerste kans goede kans in de wedstijd was voor DESZ. Na een goede pass van Naberman speelde Kisjes zich in de 22ste minuut knap vrij met een fraaie actie. Vervolgens nam hij het doel onder vuur, maar de goalie bracht redding. Drie minuten later was er een grote kans voor Gorecht. Na goed voorwerk van Michel Koopman, kon Bob Poorta de bal over de uitkomende DESZ-goalie Renee Agterhuis lobben, maar zijn poging was matig.

DESZ kreeg steeds meer de regie in handen en was tot de rust de betere ploeg. In de 34ste minuut leek Arjan Krabbe de 1-0 te maken. De arbiter keurde de treffer in eerste instantie goed, maar na overleg met de assistent-scheidsrechter van Gorecht werd het doelpunt toch afgekeurd wegens buitenspel. In de 39ste minuut bracht de Gorecht-goalie redding op een schot van Danny Moorman. De DESZ-speler claimde een strafschop (hands), maar de arbiter liet doorspelen. Vervolgens ontstond er een goede kans voor Kisjes, maar weer lag de keeper in de weg. Vlak voor rust kwam DESZ goed weg. De goed spelende Nick Janzen werd aan de linkerkant weggestuurd. Vervolgens probeerde hij de uitkomende keeper Agterhuis met een lob te verschalken, maar de bal eindigde op de dak van het doel.

Direct na rust gaf Gorecht vol gas. Yannick van Zwam leek Gorecht op 0-1 te zetten, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 50ste minuut was het wel raak voor de bezoekers. Poorta ging alleen af op Agterhuis en maakte het goed af. Drie minuten later wist Agterhuis de 0-2 te voorkomen en even later verdween een kopbal van Gorecht net naast het DESZ-doel. In de 60ste minuut ging Yannick van Zwam alleen af op Agterhuis. De doelman raakte de bal half, waardoor de kans voor Gorecht verkeken was. DESZ ging vervolgens alles of niets spelen. Gorecht kwam onder druk te staan en de thuisploeg kreeg kansen. DESZ had geen geluk. Een schot van Mark Elken kwam tegen de binnenkant van de paal en even later raakte Kisjes de lat. DESZ gaf achterin steeds meer ruimte weg. Gorecht liet enkele goede kansen liggen, maar in de blessuretijd besliste Wout van der Velde het duel.

Na afloop spookte bij Kisjes de grote kans vlak voor tijd nog door z’n hoofd. “Ik raakte de lat. Ik nam de bal te hoog en kon de bal niet genoeg drukken. De gelukkigste heeft vandaag gewonnen”, aldus Kisjes, die nog een jaar doorgaat bij DESZ. Dat heeft vooral te maken met de komst van Herwin Talen en Robert Redder. “Ik heb met beide nog gespeeld bij Staphorst en heb veel contact met ze gehad. Met de nieuwe selectie kunnen we en moeten we volgend seizoen met DESZ bovenin meedoen. Dit seizoen hoop ik dat we richting de nacompetitie nog een rol van betekenis kunnen spelen. Dat wordt moeilijk. We hebben een smalle selectie. Soms trainen we met tien man. Het is hopen dat iedereen fit blijft”, aldus Kisjes die in de toekomst graag nog een sportieve stap wil maken. “Dat is wel mijn ambitie, maar misschien kan dat wel met DESZ.”