Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Tom Kisjes leidt DESZ naar belangrijke zege

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS – DESZ heeft zaterdag een zeer belangrijke zege geboekt. In eigen huis werd het duel tegen The Knickerbockers met 3-0 gewonnen. Tom Kisjes maakte alle doelpunten. Door deze zege staat DESZ bovenaan in de strijd om de tweede periode en staat het tweede op de ranglijst.

DESZ tegen The Knickerbockers was een belangrijke wedstrijd in de strijd om de tweede periode. DESZ was daar goed van doordrongen. The Knickerbockers ging nog wel fel van start, maar al snel werden de Groningse studenten in de duels afgetroefd. Veel leverde dat aanvankelijk niet op. Tot in de 29ste minuut. Danny Moorman ging alleen op de keeper af. De goalie wist echter met zijn voeten redding te brengen. In de 39ste minuut kwam DESZ op voorsprong. Tom Kisjes werd vrij voor de keeper gezet. De spits maakte het goed af. De bezoekers konden in de eerste helft nauwelijks iets creƫren. Vlak voor rust verkeek DESZ-keeper Renee Agterhuis zich echter op een inzet van een speler van The Knickerbockers. In een uiterste krachtsinspanning wist de goalie nog net op tijd de bal voor de doellijn weg te halen. Vlak daarna liet Kisjes een goede kans op 2-0 liggen na een goede combinatie met Karlo Naberman. De goalie bracht redding.

Na rust ging DESZ door. De ploeg bleef de betere ploeg en had aanvankelijk nauwelijks iets te vrezen van The Knickerbockers. De Sluzigers verzuimden echter om het duel in het slot te gooien. Ronny Bakker schoot veel te slap in, een inzet van Kisjes werd naast getikt door de goalie en Bakker raakte even later de bal verkeerd. Kisjes kreeg daarna twee keer de kans om de 2-0 te maken. In de 68ste minuut ontdeed hij zich van een tegenstander, maar alleen voor het doel kreeg hij de bal er niet in. De goalie kon redding brengen. Vijf minuten later wist Kisjes weer te ontsnappen. Dit keer raakte hij het zijnet.

Het spel van DESZ werd naarmate de tweede helft vorderde steeds slordige. The Knickerbockers zette aan, maar Kisjes wist vervolgens het duel te beslissen. In de 75ste minuut was hij weer niet te houden voor de defensie van de gasten. Dit keer schoot hij wel raak.

Het spel van DESZ bleef slordig. De ploeg kwam in de slotfase nog in de problemen. Agterhuis wist twee keer met goede ingrepen de 2-1 te voorkomen. Aan de andere kant snelde Kisjes weer eens voorbij een tegenstander. Met moeite wist de goalie de inzet van Kisjes naast te tikken. The Knickerbockers was daarna nog enkele keren gevaarlijk, maar het slotakkoord was voor Kisjes. Op aangeven van Danny Moorman maakte Kisjes zijn derde van de middag. Na een mindere periode heeft de spits laten zien dat hij terug is.