DESZ veel te sterk voor Drenthina

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ had zaterdag weinig te duchten van Drenthina. De Sluzigers wonnen in eigen huis eenvoudig met 3--0.

DESZ maakte het verschil pas in de tweede helft. In het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg flink wat kansen om te scoren, maar een treffer bleef uit. Al in de 1e minuut was DESZ dicht bij succes. Tom Kisjes raakte de lat. Drie minuten later was de lat weer spelbreker voor DESZ. Dit keer bij een poging van Mark Elken. In de 21ste minuut wist de goalie van Drenthina met een prima redding de 1-0 te voorkomen bij een schot van Mika Esteie. Zeven minuten later belandde een poging van Mark Elken over het doel.

Drentina kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen. In de 35ste minuut was het enige gevaarlijke moment voor het DESZ-doel. De bezoekers schoten tegen de paal.

Direct na rust wist de Drenthina-keeper succes van Arjan Krabbe te voorkomen. Even later was het wel raak. Uit een lage corner van Danny Moorman tikte Gerjan Konterman de 1-0 binnen. Zeven minuten later viel de 2-0. Na een een-tweetje met Kisjes verscheen Karlo Naberman alleen voor de keeper. Hij maakte het vervolgens goed af. In de 78ste minuut bepaalde Kisjes de eindstand op 3-0. Hij draaide weg bij zijn tegenstander, kapte twee man uit en schoot binnen.

“Het was dik verdiende overwinning. In het eerste half uur hebben we goed gespeeld. Daarna werd het wat minder. Na rust hebben we het weer goed opgepakt”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.