De Stadskoerier

Donderdag, 2 mei 2024

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden steeds dieper in de zorgen

Sportclub Genemuiden steeds dieper in de zorgenSportclub Genemuiden steeds dieper in de zorgenSportclub Genemuiden steeds dieper in de zorgen
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – De negatieve spiraal waarin Sportclub Genemuiden zich bevindt begint steeds zorgwekkender te worden. Zaterdag ging de ploeg voor de vijfde keer op rij onderuit. Flevo Boys won met 1-2. Het verschil met de degradatiezone blijft vijf punten.

Vijf keer op rij verliezen. Het is een negatieve reeks waarmee Sportclub Genemuiden geen ervaring heeft. En dat geldt ook voor trainer Jan van Raalte. “Ik kan me niet herinneren dat ik ooit vijf wedstrijden op rij heb verloren”, aldus Van Raalte.

Bij Sportclub Genemuiden maakten Bart Jan Brouwer en Jur van Dalfsen hun debuut. Het zat een hard werkend Sportclub Genemuiden zeker niet mee in het duel tegen Flevo Boys. Een vaak voorkomend probleem bij een ploeg in nood. In de eerste helft creërde Sportclub verschillende goede kansen. Zo waren Omar Kavak en Anne van der Kolk diverse keren dicht bij de openingstreffer. Flevo Boys-keeper Rosink was echter goed op dreef en was meerdere keren een sta-in-de-weg voor Sportclub Genemuiden.

Zoals wel vaker in het voetbal werd er aan de andere kant wel gescoord. Extra wrang voor Sportclub Genemuiden was dat vlak voor dit moment de thuisploeg een strafschop werd onthouden. De arbiter liet doorspelen en vervolgens plaatste Flevo Boys een succesvolle aanval. In deze snelle uitbraak in de 33ste minuut was Johan Tiems de afmaker.

In de tweede helft werd het nog erger voor Sportclub. In de 60ste minuut ging de bal op de stip in het voordeel van Flevo Boys. Aron Strengholt schoot de strafschop binnen. Kay Velda zorgde snel voor nieuwe hoop bij de supporters van Sportclub Genemuiden. In de 64ste minuut tekende hij voor de 1-2. Sportclub zette alles op alles om minimaal een punt te behalen. Dat lukte niet. De ploeg kwam niet verder dan een dreigend schot van Rick Doorn.

“In de eerste helft hebben we het prima gedaan. We kregen kans op kans, maar we belonen onszelf niet”, aldus Van Raalte. De situatie wordt met de week penibeler voor Sportclub Genemuiden. Flevo Boys is Sportclub gepasseerd op de ranglijst. CSV Apeldoorn won van Buitenpost en heeft nog maar twee punten minder. De marge met Buitenpost, dat op plek dertien (nacompetitie) staat, bedraagt vijf punten. Van Raalte sluit zijn ogen niet voor de degradatiezorgen. “Daar heb ik de spelers al verschillende keren mee geconfronteerd. Volgens mij zijn de spelers daar ook wel van doordrongen. Je kunt je ogen er niet voor sluiten. Veel clubs die onder ons staan, weten wat het is om degradatievoetbal te spelen. Of Sportclub Genemuiden dat ook kan? Dat moet”, aldus Van Raalte.